5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Hem dayak, hem tehdit!

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde, dün yaşanan olaylarda hayatını kaybeden 2 kişiden Mustafa Dağ, Suruç ilçesine bağlı Karayüz Köyü'nde toprağa verildi.

Şanlıurfa Devlet Hastanesi'nden alınan Dağ'ın cenazesi, uzun bir araç konvoyu ve kalabalık bir grup tarafından Suruç ilçesine bağlı Karayüz Köyü'ne getirildi. Cenazenin köye getirilişi sırasında konvoydakiler tarafından terör örgütü lehine sloganlar atıldı.

Karayüz Köyü'ndeki törene DTP Şanlıurfa milletvekili İbrahim Binici, DTP Batman milletvekili Ayla Akat Ata, Suruç Belediye Başkanı Etem Şahin, DTP Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Ayhan ile çok sayıda DTP'li katıldı. Cenazenin toprağga verilişi sırasında grup tarafından terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan posterleri ve terör örgütünü öven pankartlar açıldı.

Tören sırasında basın mensupları köye alınmazken, görüntü almaya çalışan basın mensupları ile partililer arasında da arbede yaşandı. Görüntü almaya çalışan ATV Haber kameramanı saldırıya uğrayarak dayak yedi. Arbede sırasında kameramanların kasetlerine el konuldu. Basın mensupları yaşadıkları olaya bir anlam veremezken, kasetlerine el konulmasına tepki gösterdiler.

Yaşanan olaylarda hayatını kaybeden Mustafa Karaoğlan'ın ise toprağa verilmek üzere Diyarbakır'a gönderildiği öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2009 Pazar 15:30:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali şahin IP: 78.160.35.xxx Tarih : 5.04.2009 18:44:00

yaşasın turkıyem kahrolsun pkk ve yandasları ölen içinde hıc bı sekılde uzulmuyorum.allah turk askerı ve polısını basımızdan eksık etmesın