4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Hepatit otobüsü Şanlıurfa'da

HEPATİT OTOBÜSÜ ŞANLIURFA'DA

Viral Hepatitle Savaşım Derneği (VHSD) tarafından başlatılan kampanya kapsamında Türkiye'nin çeşitli illerini gezen "Hepatit Otobüsü" Şanlıurfa Belediyesi'nin işbirliğinde Şanlıurfa'ya gelerek ücretsiz hepatit aşısı yapmaya başladı.

Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri ve Kızılay'ın desteğiyle hayata geçirilen ve Hepatit hastalığı ve hastalığın teşhisi konusunda halkı bilinçlendirmeyi amaçlayan Hepatit Otobüsü'nde bir hafta boyunca vatandaşlara ücretsiz test ve aşı yapılacak.

Şanlıurfa Belediyesi önünde hizmet veren Hepatit Otobüsü'nü ziyaret eden Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, yetkililerden bilgi aldı. Şanlıurfa Belediyesi Sağlık İşleri Birim Sorumlusu Selim Yücel ile birlikte otobüsü ziyaret eden Başkan Fakıbaba, ücretsiz aşı yaptırmayı bekleyen vatandaşlarla sohbet etti. Türkiye'de 4 milyonun üzerinde gizli hepatit hastasının bulunduğunu dikkat çeken Hepatit Otobüsünün Sorumlusu Biyolog Gülşah Polat, "Viral Hepatitle Savaşım Derneği olarak hepatitle savaşmaya devam

ediyoruz" dedi

Hastalığın A, B, C, D ve E tiplerinin özellikle Güneydoğu'da sık olarak görüldüğünü dile getiren Biyolog Gülşen Polat, hastalığın kan, cinsel ilişki, vücut sıvıları yoluyla bulaştığını ifade etti. VHSD Eğitim ve Test Aracı içerisinde, hepatit hastalığı, teşhisi ve tedavisine yönelik bilgilendirmenin yanı sıra isteyen vatandaşlardan kan örneği alınarak Hepatit B ve Hepatit C için teşhis testleri ve yine isteyenlere Hepatit B aşısı yapılıyor.

HEPATİT OTOBÜSÜ ŞANLIURFA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2010 Perşembe 17:10:04
Güncelleme :18 Şubat 2010 Perşembe 17:28:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?