5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Her çocuk şanslı doğmaz

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, bir ayağından sakat olan ilköğretim okulu 5. sınıf öğrencisi İbrahim Halil Çarık, boyacılık yaparak ailesine katkıda bulunuyor.

Bir ayağından sakat olan ilköğretim öğrencisi 11 yaşındaki İbrahim Halil Çarık, babasının da sakat olması nedeniyle eve bakacak kimseleri olmadığını söyledi. İlçenin muhtelif yerlerinde gece geç saatlere kadar boyacılık yaparak evlerinin geçimini sağlamaya çalışan Çarık, "Babam ayağından sakat olduğu ve çalışamadığı için okul çıkışlarında evimizin ihtiyacını karşılamak amacıyla boya sandığımı kaptığım gibi şehir merkezine inerek boyacılık yapıyorum. Boyacılıktan kazandığım para evimizin geçimine yetmediğinden bazen aç yatmak zorunda kalıyoruz.

Benim gibi diğer üç kardeşimde ayaklarından sakat bir şekilde yaşamlarını sürdürmektedir" dedi. En büyük hayalinin ameliyat olup diğer arkadaşları gibi futbol oynamak olduğunu anlatan Halil Çarık, "Fakat maddi imkansızlık buna el vermiyor. Kardeşlerimin ve babamın ameliyat olması için hayırseverlerin yardımlarını bekliyoruz" diye konuştu.  Üç kardeşi ve babasının da ayağından sakat olduğunu söyleyen 11 yaşındaki İbrahim, hayır sahiplerinin kendilerine yardım etmelerini istedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2009 Pazar 16:43:54
Güncelleme :17 Mayıs 2009 Pazar 16:52:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?