5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Her çoçuk tatili hak eder

Yaklaşan 2007-2008 eğitim yılı tatili dolayısıyla uzmanlar ailelere karne uyarısında bulundu. Uzmanlar, kötü bir karne getiren çocuğun tatili hak etmediğini düşünmenin yanlış olduğunu söyledi.


Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü'nde konunun uzmanları, yoğun bir tempodan çıkan öğrencinin kötü bir karne getirse bile tatil yapması gerektiğini, ancak bu öğrencilerin tatili bir takviye süreci olarak değerlendirmesi uyarısında bulundu. Karnesinde zayıfı olan öğrencinin psikolojik sorunu yoksa, o öğrenciye sorumluluğunun kademeli olarak anlatılması gerektiğini bildiren uzmanlar; "Başarısız olan bir öğrencinin birdenbire çalışıp her şeyi bir anda öğrenmesi mümkün değildir. Veliler bu konuda daha sabırlı olmalıdır. Karnesinde zayıfı olan çocuğun tatili hak etmediği düşüncesi yanlıştır. Çocuk başarısız olsa da, mutlaka tatili hakkettiğini hepimiz bilelim. Çünkü yoğun bir tempodan çıktı. Ancak başarısız öğrenciler için tatil dönemi bir takviye süreci olarak kullanılabilir. Çocuk tatil yaparken, ders çalışabilir" diye konuştular.
Başarısız bir öğrencinin velisi olmanın kötü ve zor bir durum olduğunu kaydeden uzmanlar, "Sonuçta başarısız olsa da o öğrenciler kendi çocuklarımız. Bu dönemde yaşanan başarısızlık eğer çocuğu fatura edilirse, çocuğu ciddi depresyonlara, sıkıntılara, hatta intiharlara bile götürebiliriz. Bu konuda aileler daha bilinçli ve hoşgörülü olmalıdır" uyarılarında bulundu.

..
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 15:13:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?