5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Her sabah koşarak okula gidiyor

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine bağlı Sınır Gören Köyü'nde ikamet eden sağır ve dilsiz olan 10 yaşındaki Mehmet Sarıkol, her sabah okula giderek, öğrencilerden ders alıyor. 

Akçakale ilçesine bağlı Sınır Gören Köyü'nde oturan Mehmet Sarıkol, köylerinde sağır ve dilsizler okulu olmadığı için, okuma sevgisi yüzünden köyde bulunan okula gidiyor. 

Baba Salih Sarıkol, oğlunun okuma-yazmayı öğrenmeye çok hevesli olduğunu kaydederek, "Mehmet sabahları köyde bulunan okula gidiyor. Okumayı çok seviyor. Ancak bu şekilde okum-yazmayı öğrenemiyor. Mehmet'in okuma ve yazmayı öğrenmesi için kendisi gibi sağır ve dilsizlerin okuluna gitmesi gerekir. Ben bu konuda çaresizim. Biraz çaba gösterdim, bir şey yapamadım. Ayrıca Mehmet'in nerede nasıl okuyacağını da bilmiyorum. Birileri bize bir yol gösterse, hiç düşünmeden oğlumu okula gönderirim. Oğlumun mutlaka sağır ve dilsizler okuluna gitmesi gerekiyor. Onun okumaya hevesli birisi olduğunu biliyorum. Okula gönüllü olarak gidiyor ve gönüllü olarak arkadaşları ile birlikte çalışıyor. Okuldaki arkadaşları da onu çok seviyorlar. Oğlumu okutmak istiyorum. Okulda resmi kaydı olmadığı için zaman zaman sınıfta, bazen de bahçede bekliyor. Köyün çocukları oğlumu gönüllü olarak çalıştırıyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2008 Cumartesi 12:02:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?