5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Her yağmur çileye dönüyor

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde her yağmur yağması sonrasında bazı kanalizasyon boruları patlıyor.

Mahalleli, uzun yıllardır değişmeyen ve boyutları standartların altında olan kanalizasyon boru hatlarının patlamasıyla ev ve işyerleri lağım suları altında kaldığını söyledi. Patlayan kanalizasyon boruları vatandaşların tepkisine neden oluyor. Karacadağ Caddesi üzerinde esnaflık yapan Mehmet Koyuncu ve Ali Koyuncu, uzun yıllardır değişmeyen kanalizasyon boru hatlarının patlaması sebebiyle ev ve işyerleri lağım suları içinde kaldığını söyledi.

Mehmet Koyuncu, "Belediyeye defalarca gidip bu temel sorunumuzu çözmeleri konusunda baskı yapmamıza rağmen halen aynı sorunları yaşıyoruz. İşyeri 20'den fazla lağım suları altında kalmasından bıktım. Karacadağ caddesi üzerinde 30 yıldır esnaflık yapıyorum. Ben kendimi bildim bileli Viranşehir'in alt yapı sorunu var. Kanalizasyonlar boru hatları hiç değişmedi. Hangi belediye geldiyse es geçti bu büyük sorunudur" dedi.

Bu arada, Ali Koyuncu ise, "Evimizi basan lağım suları sağlık açısından tehdit oluşturuyor. Küçük çocuklarımızın sulardan hastalık kapacak diye çok korkuyoruz" diye konuştu.
Kış aylarında yağan yağmur sonrası sular üzerine briket koyarak evlerine girmeye çalışan vatandaşlar, her yağmur sonrası bu sıkıntıları çektiklerini belirterek, yetkililerin bu konuya bir an önce çare bulmasını istedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 10:12:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?