5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Hilvan'a yeni ilk öğretim okulu açıldı

Türkiye'nin dondurma markası Panda tarafından yenilenen Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesine bağlı Akıncık Köyü'ndeki ilköğretim okulu düzenlenen törenle açıldı.

2008-2009 eğitim yılı ile birlikte Akıncık köyündeki 61 öğrencinin eğitim almaya başladığı Panda İlköğretim Okulu'nun özellikle altyapısı yenilenerek öğrencilerin problemsiz ders görmeleri amaçlandı.

Düzenlenen açılış törenine Şanlıurfa Vali Yardımcısı Salih Gelgeç, İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, Hilvan Kaymakamı Ali Yılmaz'ın yanı sıra Panda ve TOÇEV'in üst düzey yetkilileri de hazır bulundu.

Panda ve TOÇEV'in Yaşasın Okulumuz Kampanyası'nda desteği ile ihtiyacı olan yerlerdeki okulların iyileştirilmesi projesinin bir parçası olan Panda İlköğretim Okulu'nun okul binası, tuvalet binası, lojman binası ve çevre düzenlemesini kapsayan yenileme çalışmaları yaklaşık 2 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak eğitim yılının başlama tarihine yetiştirildi. Gelişmekte olan bölgelerdeki çocukların eğitimlerine verilen önemin bir göstergesi olan bu proje kapsamında, özellikle binaları eski ve eğitime uygun olmayan okullar seçildi.

Açılışta bir konuşma yapan Panda Satış ve Pazarlama Genel Müdürü Sinan Kızıldağ, “Öncelikle böyle gurur verici bir projenin içinde Panda olarak yer almaktan dolayı mutluluğumuzu belirtmek isterim. Özellikle çocukların en sevdiği dondurma markalarından biri olan Panda'nın bir ilköğretim okulunun ismi olması bize büyük gurur veriyor. Başlayan eğitim yılı ile birlikte umarım çocuklarımız onların ihtiyaçları göz önüne alınarak yenilenen okullarında çok başarılı olurlar. TOÇEV'e de buradan bizlere verdikleri destek için teşekkürlerimi sunarım. Okulumuz tüm Hilvan'a hayırlı olsun” dedi.

Daha sonra Hilvan Ülkü İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından folklor gösterisi ve TOÇEV Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu'nca da La Fontenden masallar oyunu sergilendi. Gösterilerin ardından TOÇEV ve Hilvan Kaymakamı Ali Yılmaz tarafından Panda Satış ve Pazarlama Genel Müdürü Sinan Kızıldağ'a plaket verildi. Ayrıca, Panda tarafından açılışa katılanlara ve öğrencilere oyuncak ve dondurma hediye edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 17:17:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?