5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Hilvan'da köpek katliamı

Geçen hafta Hilvan merkezde bir çocuğun köpek saldırısına uğraması sonucu kuduz hastalığına yakalanıp vefat etmesinin ardından, Hilvan'da köpek avı başladı.


Ülkemizde alışılmış bir durum olan; gelen bedel ödenmeden tedbirlerin alınmaması olayının bir yenisi Hilvan’da oldu. Aylardır Hilvan merkezin her sokağında adeta sürü şeklinde gezen başıboş köpekler hiçbir yetkilinin dikkatini çekmezken, köpek saldırısı sonucunda kuduz hastalığına yakalanan B.G'nin vefatıyla yetkililerin ne kadar sorumsuz davrandıkları bir daha ortaya çıktı.


Ancak yetkililerin son günlerde başlattıkları köpek katliamınında ise en son uygulanacak yöntemi ilk yöntem olarak kullanmaları ikinci bir acı durumu ortaya koyuyor.
Ancak ilaçlı inenin sıkılmasından sonra gözden kaybolan bazı köpeklerin yetkililerce görülmemesi ayrı bir sorun yaratıyor.


İlçede çocukların oynayacakları bir parkın bulunmamasıyla, çocukların oyun alanları olarak mekan tuttukları boş arsalarda ölümün pençesine gelen köpeklerin kendilerini atıkları tek yer. Buda tehlikenin bir diğer boyutu.
Daha önce ölen bazı köpeklerin leşleri ise çocukların oyun alanlarında çürümeye yüz tutmuş olması da ne kadar sıradan bir önlem alındığının en büyük kanıtı..

Numan Pak
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2007 Pazar 02:14:24
Güncelleme :28 Ekim 2007 Pazar 02:20:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?