5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Hilvan'da su sıkıntısı

Hilvan ilçesinde su sıkıntısı yaşayan vatandaşlar, belediyenin tankerle dağıttığı sudan alabilmek için uzun kuyruklar oluşturuyor. Hilvanlı kadınlar, "Su olmadığı için çocuklarımıza banyo yaptıramıyoruz, evlerimizi yıkayamıyoruz" diyerek susuzluğa tepki gösterdi.


Su sorununun yaşandığı ilçede vatandaşlar, belediyenin tankerlerle dağıttığı sudan alabilmek için adeta birbirleriyle yarışıyor. Bidon ve kovalarla su alabilmek için itfaiye aracının önünde uzun süre sıra bekleyen Hilvanlılar arasında zaman zaman tartışmalar yaşanıyor.

Susuzluğa tepki gösteren Hilvanlı kadınlar, "Su olmadığı için çocuklarımıza banyo yaptıramıyoruz, evlerimizi yıkayamıyoruz. Para ile su alıyoruz. Her yıl aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Su bulabilmekte güçlük çekiyoruz. Yaz geldi mi 4 ay boyunca da su gelmez. Bazen su yüzünden kavga bile ediyoruz" dedi.


Belediyeye ait 12 içme suyu kuyusunun olduğunu belirten Belediye Başkan Vekili İsmet Sürek, kuyu sularının çekildiğini ancak bir kuyudan bir kaç tanker su alabildiklerini söyledi. Toplam 12 kuyudan 50-60 tanker su alabildiklerini kaydeden Sürek, başka yerlerden tankerlerle su aldıklarını ve bunun kendilerine akaryakıt ile birlikte günlük bin YTL'ye mal olduğunu kaydetti. İlçenin günlük içme ve temizlik suyunu para karşılığında tankerlerle karşıladığını vurgulayan Sürek, "İlçede yıllardan beri su yok.


İlçemiz tarım alanı olduğu için herkes tarlasına kuyu kazdırmış bundan dolayı su azalmış. Kışın normal olan su yazın azalıyor. 10 YTL karşılığında aldığımız suyu halka itfaiye araçlarıyla götürmeye çalışıyoruz. 2-3 aydır suyumuz yok. İlçemizin su sorununa çözüm bulmak için proje hazırladık. Barajdan su almak için hazırladığımız projemiz geri çevrildi" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2007 Cumartesi 11:52:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?