4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Hindistan'dan Urfa'ya dostluk köprüsü

HİNDİSTAN'DAN ŞANLIURFA'YA DOSTLUK KÖPRÜSÜ

Medeniyetlerin Beşiği, Tarih'in Sıfır Noktası, 11 bin 500 yıllık tarihi geçmişe sahip "Peygamberler Şehri Şanlıurfa" Hindistanlılarında ilgi odağı oldu.

Şanlıurfa'nın tanınmış işadamlarından Abdülkadir Göncü'nün davetlisi olarak Şanlıurfa'ya gelen ve Eski Belediye Meclis Üyesi İbrahim Halil Eğitmen'in rehberliğinde kenti gezen Hindistanlı heyet, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'yı makamında ziyaret etti.

Hindistan Jaipur Geliştirme Kurumu (JDA) Komiseri Bay Sudhansh Pantolon ve Jaipur Bölgesi Hükümet Sekreteri Dr. R. Venkateswaran Ramazan'ı makamında kabul eden Belediye Başkanı Fakıbaba konuklarına Şanlıurfa'nın tarihi ve turistik özelliklerinin yanı sıra yatırımları hakkında bilgi verdi. Geçmişten bu yana Türkiye ile Hindistan arasında köklü bir dostluğun süre geldiğini hatırlatan Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, bu dostluğun Şanlıurfa'da daha da pekiştirilmesinden büyük mutluluk duyacaklarını söyledi.

Hindistan Jaipur Geliştirme Kurumu (JDA) Komiseri Bay Sudhansh Pantolon ise yaptığı konuşmada Türkiye'de ve özellikle Şanlıurfa'da karşılaştıkları misafirperverliğin kendilerini oldukça etkilediğini belirterek, iki ülke arasında kardeşlik ilişkilerinin daha da artırılması için gayret sarf edeceklerini ifade etti. Şehircilik anlamında Şanlıurfa'yı oldukça beğendiklerini belirten Bay Sudhansh Pantolon, "Şanlıurfa gerçekten köklü bir tarihe sahip. Özellikle Göbeklitepe, Harran, Bazda Mağaraları, Şuayb Şehri, Balıklıgöl başta olmak üzere kentin her yerinde karşımıza çıkan tarihi ve turistik mekanlar oldukça ilgimizi çekti. Gerçekten çok güzel bir şehirde yaşıyorsunuz. Bizi Şanlıurfa'ya davet ederek, bu güzellikleri görmemize vesile olan İşadamı Abdülkadir Göncü'ye ve arkadaşlarına minnettarlık duyuyorum. Ayrıca bizleri yoğun programına rağmen makamında kabul eden Belediye Başkanımız Fakıbaba'ya da teşekkürü bir borç biliyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Fakıbaba, Hindistanlı konuklarına ziyaretin anısına birer mırra takımı ve kentin tanıtımını sağlayan kitap ve broşürlerden oluşan hediye paketi takdim etti.

HİNDİSTAN'DAN ŞANLIURFA'YA DOSTLUK KÖPRÜSÜ
HİNDİSTAN'DAN ŞANLIURFA'YA DOSTLUK KÖPRÜSÜ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2010 Pazartesi 15:13:04
Güncelleme :11 Ekim 2010 Pazartesi 17:21:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?