5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Hırsızlık şebekesi çökertildi

Şanlıurfa'ya hırsızlık yapmak için geldikleri iddia edilen 1'i çocuk 4'ü bayan 6 kişi polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alının 6 kişinin İstanbul polisi tarafından arandığı, Hacıhüsrev Mahallesi'ne düzenlenen operasyonda evde olmadıkları için yakalanamadıkları öğrenildi.


Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa'nın Haşimiye semtinde bulunan bir kuyumcu dükkanından hırsızlık yapmak isteyen N.Ö. (12) iş yeri sahibi tarafından suçüstü yakalandı. Polise teslim edilen küçük kız, Şanılurfa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'ne götürüldü. Küçük kız burada ifadesini almak isteyen polise konuşmadı. N.Ö.'nün ailesine ulaşamayan polis, küçük kızın annesiyle birlikte Şanlıurfa'ya gelmiş olabileceğini tahmin ederek kentte çalışma başlattı.

 
Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Çamlık Caddesi Müze Müdürlüğü önünde park halinde duran 41 NT 259 plakalı kamyonet ile 34 VR 7577 plakalı otomobilden şüphelendi. Polis 2 otomobilde hırsızlık suçundan aranan N.Ö.'nün annesi ile A.Ö, H.Ö, K.A., H.Ç. ile O.D.'yi gözaltına aldı.

Polisin otomobillerde yaptığı aramada çalıntı olduğu belirlenen 2 adet dijital fotoğraf makinesi, 1 adet cep telefonu ile ev ve iş yerlerini açmada kullanıldığı önü sürülen 2 maşa, 1 spatula, 1 adet tornavida, 1 adet maymuncuk, 1 adet ince kadın çorabı, 1 adet imitasyon bilezik, 3 adet imitason bayan tokası ele geçirildi. Gözaltına alınan A.Ö.'nün 15, H.Ö.'nün 47, K.A.'nın 11, H.Ç.'nin 8, O.D.'nin de 11 adet hırsızlıktan sabıkası olduğunu belirledi. Polis, gözaltına alınanların İstanbul ve Kırşehir'de hırsızlık yaptıkları iddiasıyla arandıkları ve İstanbul polisinin Hacıhüsrev Mahallesi'ne düzenlediği operasyonda evde bulunmadıkları için yakalanamadıklarını belirledi.


Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen hırsızlık çetesi zanlıları, görüntü alan gazetecilerden yüzlerini saklarken, kadın hırsızlardan biri Şanlıurfa'ya hırsızlık için değil, türbe ziyareti için geldiklerini iddia etti.

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2007 Cuma 12:29:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?