5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

HIV virisü taşıyan kan verildi

Şanlıurfa'da 1 yaşındayken üzerine sıcak su dökülmesi sonucu kaldırıldığı hastanede HIV virüslü kan verilen çocuğun babası Mehmet Ç., yalnızlığa terk edildiklerini belirterek, "Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kapımızı çalan kimse olmadı" dedi.

Yaklaşık 7 ay önce yanık tedavisi için gittiği Şanlıurfa Devlet Hastanesi'nde HIV virüslü kan verilen 1,5 yaşındaki Y.Ç.'nin dramı sürüyor. Tedavisine Ankara'da devam edilen Y.Ç.'nin babası Mehmet Ç. şimdiye kadar 3 kez Ankara'ya gittiklerini bilet parası ve hastane masraflarının karşılandığını söyledi. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kara kara düşündüklerini belirten Mehmet Ç., çocuklarına ayakkabı alacak parasının bile olmadığını dile getirdi. Evinin damının akmaması için naylon çadırla kapatan 6 çocuk babası Mehmet Ç. '1 Aralık Dünya AIDS Günü'nde ve yaklaşan Kurban Bayramı öncesi yalnız bırakıldıklarını söyleyerek, "5. aydan beri Ankara'ya gidip geliyorum. İlk gittiğimde bir hafta kaldım. 'Bir ay ilaçları kullan' dediler. Sonra bir ay sonra tekrar gittim. Bana tekrar '2 ay sonra gel' dediler. Yine gittim bu sefer '3 ay sonra gel' dediler. Şu ana kadar çocuk da biraz gelişme var. Allah kimsenin başına böyle bir olay getirmesin. Kötü bir hastalıktır. Bugün '1 Aralık Dünya AIDS Günü'. Oğlum gibi hasta olanlara geçmiş olsun diyorum. Maddi durumunum zaten yok. Evimizin çatısı yok. Yağmur sızmaması için evin damına çadır serdim. Bana tedaviyle geçeceğini söylediler. Bu hastalığı daha önce hiç kimsede görmedik ve ne hastalığı olduğunu da bilmiyoruz. Çocuk iyileşir mi iyileşmez mi bilmiyorum. Kurban Bayramı yaklaştı, çocukların ayakkabısı, ceketi yok. Sağlık ocağından bir kez gelerek çocuğun durumunu sordular. Onlar çok yardımcı oluyor. Başka kimse olmuyor" diye konuştu.

Y. Ç.'nin amcası Haşim Ç. ise, kimsenin başına böyle bir olay gelmemesini dileyerek, "Bugün '1 Aralık Dünya AIDS Günü'. Böylesi bir günde kimse yanımıza gelmedi. Biz Ankara'ya gidip geliyoruz, gün veriyorlar. İnşallah iyileşir. Ben iyileşeceğini sanmıyorum. Bizim düşüncemiz bu aile ne yiyip içiyor, gelip giden soran olmadı. 2 çocuğu okula gidiyor. Yalın ayak, ayakkabısız, ceketsiz, önlüksüzdürler" dedi.

Köy ortasında çorapsız ve yalın ayak dolaşan Y.Ç.'yi görenlerin yürekleri burkulurken, Şanlıurfa Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde aileye yardım yapılacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 13:05:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?