5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

HIV virisü veren hemşireye ceza

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Hasan Demir, 1 yaşındaki bir çocuğa 500 Yataklı Devlet Hastanesi Kan Bankası'ndan alınan kanla bağışıklık sistemini yok eden HIV virüsünü (Human Immunodeficiency Virus) veren hemşireye kademe durdurma cezasının verildiğini ve çocuğun tedavilerinin devam ettiğini söyledi.

İl Sağlık Müdürü Hasan Demir, söz konusu hemşirenin kademe durdurma cezası aldığı haberlerine ilişkin olarak, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bir süre önce konu ile ilgili olarak ilimize müfettiş gelmişti. Alınan karar kademe durdurma cezası idi. Bu karar Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan başkanlığında İl Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti. Kurum halen bunun değerlendirmesini yapıyor. Zaten hemşire disiplin cezası almıştı" dedi.

HIV virüsü taşıyan çocuğun tedavisinin sürdürüldüğünü kaydeden Demir, "Çocuğun tedavisi devam ediyor ve olumsuz bir durum yok. Çocuk, düzenli olarak tedavi gereği Ankara'ya götürülüyor. Bilindiği gibi HIV virüsü bağışıklığı yani sistemi devre dışı bırakan bir hastalıktır. Çocuğun uzmanların kontrolü altında Ankara'da tedavisi devam ediyor" açıklamasını yaptı.

Demir, önümüzdeki günlerde konu ili ilgili daha ayrıntılı açıklama yapılacağını da sözlerine ekledi.

1996 yılında sezaryenle doğum yaparken Kızılay Kan Merkezi'nden alınan kanla HİV virüsü bulaştıktan sonra AIDS'e yakalanan ve bir süre sonra hayatını kaybeden Siverekli Müzeyyen Işıkgöz olayından 12 yıl sonra 1 yaşındaki bir çocuğa verilen kanla HIV virüsü bulaştırıldı. Şanlıurfalı 6 çocuklu Ç. ailesinin en küçük çocuğu 1 yaşındaki Y.Ç.'nin üzerine çaydanlıkta bulunan sıcak su dökülünce, baba M.Ç. tarafından küçük çocuk 500 Yataklı Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yanık Ünitesi'ndeki tedavisi sırasında, bir yakını için kan veren S.K.'den alınan kanın yapılan tetkikinde HİV pozitif olan sonucuna bakmayan görevli memur, deftere negatif olarak işlediği kanı Y.Ç'ye vermişti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2008 Salı 16:07:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?