5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

HIV virüslü çocuk hastaneye kaldırıldı

Şanlıurfa'da 1 yaşındayken üzerine sıcak su dökülmesi sonucu kaldırıldığı hastanede HIV virüslü kan verilen çocuk, rahatsızlanınca Şanlıurfa Çocuk Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. 

Yaklaşık 8 ay önce yanık tedavisi için gittiği Şanlıurfa Devlet Hastanesi'nde HIV virüslü kan verilen 2 yaşındaki Y.Ç. fenalaşınca Yardımcı Beldesi'nde bulunan Sağlık Ocağı'nın ambulansıyla Şanlıurfa'ya getirilerek çocuk hastanesinde tedavi altına alındı. Çocuğun kan tetkikleri yapılması sonucunda yediği bir besinden rahatsızlandığı belirtildi. 

Tedavisine Ankara'da devam edilen Y.Ç.'nin babası Mehmet Ç., oğlunun saat 03.00'de rahatsızlandığını söyledi. Saat 06.00 sıralarında oğlunun tekrar kusmaya başlamasıyla birlikte durumu ilk olarak Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Demir'e ve ardından Yardımcı Belde Sağlık Ocağı'na bildirdiğini belirten baba Mehmet Ç., "Çocuk dün gece saat 03.00 sıralarında rahatsızlandı. Bir ara kendine geldi ve kendi kendine takla atıyordu. İlerleyen saatlerde uyuduktan sonra tekrar rahatsızdı. Sabah saat 06.00 sıralarında bir bardak çay verdik. Çayı hemen kustu. Ardından bir daha kustu. Daha sonra şeker verdik, yine kustu. Sonra başını yere koydu. Ben de sabah hemen Yardımcı Sağlık Ocağı'na ve İl Sağlık Müdürlüğü'ne durumu bildirdim. Ambulansla Şanlıurfa'ya getirdik. Şimdi serum taktılar. Öğleden sonra tahlil çıkacak. Ne yapacaklar bilemiyorum. Eğer çocuğun durumu iyi olmazsa Ankara'ya mecburen gideriz" dedi. 

Şanlıurfa merkeze bağlı Ulucanlar Köyü Karagöz mezrasında yaşayan 2 yaşındaki Y.Ç.'nin bugün kusmaya bağlı olarak rahatsızlık geçirdiğini belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Doğan ise, "Malumunuz Mart ayında 500 Yataklı Devlet Hastanesi'ne yanık nedeniyle müracaat eden bir hastamıza AIDS'li kan verilmişti. Şu anda bu çocuk, rahatsızlığı nedeniyle müracaat etmiş. Yapılan muayenede çok ciddi bir durum söz konusu değildir. Yediği bir besinden rahatsızlanmış olabilir. Şu anda tetkikleri devam ediyor. Bu açıdan korkulacak bir durum yoktur. Konu bildiğim kadarıyla Hacettepe Üniversitesi'nde takip ediliyor. Biz burada yaşı itibariyle enfeksiyona bağlı tedavilerini yapıyoruz. Eğer mevcut durumu itibariyle Ankara'ya gönderilme ihtimali olursa, tekrar göndeririz. Bu hastalık vücutta bağışıklık sistemini devre dışı bırakan bir hastalıktır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 14:47:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali rıza mert IP: 78.187.2.xxx Tarih : 28.12.2008 00:47:35

yazıklar olsun. bu çocuğa aids li kan veren ne yapıyor acaba, o da bu çocuğun ailesi gibi vicdan azabı çekiyor mu acaba? bu ne sorumsuzluk bir çocuğun hayatını karartan kim? bunu yapan katil dir. böyle sağlık görevlisi olmaz olsun? BU SAĞLIK GÖREVLİSİNE NE OLDU??????? nerede bir vatandaş olarak soruyorum.