5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

HİV'li çocuğa köylüler yaklaşmıyor

Şanlıurfa'da tedavi gördüğü hastanede ''HIV''li kan verilen 1,5 yaşındaki çocuğun ailesi, hastalıktan korkan köylülerin kendileriyle bir araya gelmek istememesinin üzüntüsünü yaşıyor.

Küçük çocuğun babası Mehmet Ç, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocuğuna yaklaşık 5 ay önce hastanede HIV'li kan verildiğini anımsatarak, hastane ve personelinin olayın ardından kendilerini aramadığını, bu duruma üzüldüklerini ifade etti.

Bu süre içinde çocuğu Y.Ç'ye virüslü kanı veren hemşirenin kendilerini arayıp ''geçmiş olsun'' dahi demediğini iddia eden Mehmet Ç, hemşireye verilen ''kademe durdurma cezası'' ile ilgili yorum yapmak istemediğini söyledi.

Konuyu yargıya taşımaya hazırlandığını anlatan Mehmet Ç, ''Çocuğumun rahatsızlığının ortaya çıkmasının ardından ne yapacağımı şaşırdım. Köydeki bazı çocuklar, benim çocuklarıma (Siz de mikrop var, bize yaklaşmayın) diyormuş. Bir yer bulsam köyden ayrılmayı bile düşünüyorum. Ancak ben inşaat işçisiyim nereye gideyim?'' şeklinde konuştu.

Y.Ç'nin tedavisini yapan doktorların, hastalığın bulaşıcı olduğunu ve ayrı yemek yemeyi önerdiğini aktaran Mehmet Ç, ''Çocuğum daha 1,5 yaşında. Ne yapacağız onu atacak mıyız? Ama vücudunda herhangi bir yerin kanamamasına dikkat ediyoruz. Tek isteğimiz, çocuğumuzun bir an evvel sağlığına kavuşması'' dedi.

OLAY

Şanlıurfa'nın bir köyünde inşaat işçiliğiyle uğraşan Mehmet Ç'nin, geçen yıl dünyaya gelen 6. çocuğu Y.Ç'nin üzerine 5 ay önce çaydanlık devrilmiş, vücudunun sol bölümü yanan Y.Ç. aynı gün Şanlıurfa Devlet Hastanesine götürülmüştü.

Burada bir süre tedavi gören Y.Ç'ye hastanenin Yanık Tedavi Ünitesinde verilen kanda ''HIV'' virüsü bulunduğu, Adana'da yapılan tetkiklerde tespit edilmişti. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığınca Hacettepe Tıp Fakültesinde tedavi altına alınan Y.Ç, tedavinin ardından Şanlıurfa'ya gönderilmişti.

Y.Ç, tetkik ve kontrol için yol ve tedavi masrafları karşılanarak, belirli aralıklarla aynı hastaneye götürülüyor.

Bu arada, kan bağışında bulunan kişiye ulaşan Şanlıurfa Valiliği yetkilileri, söz konusu kişinin de tedavi olmasını sağlamıştı.

Sağlık Bakanlığınca olay nedeniyle görevlendirilen başmüfettişin raporu doğrultusunda, Şanlıurfa Devlet Hastanesinde görevli hemşire A.B'ye de ''Kademe durdurma cezası'' verildiği belirtilmişti

Star
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2008 Çarşamba 11:28:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?