5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

HRÜ'de doğalgaz ateşi yandı

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesi doğalgaza kavuştu.

Şanlıurfa-Mardin karayolunun 24. kilometresinde doğalgaz verilmesi sebebiyle yapılan törene Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Rektör yardımcıları, Doğalgaz Dağıtım Bölge Müdürü Mustafa Erdoğdular, Yapım İşletme Müdürü Serhat Evcil, Üniversite Yapı Teknik Daire Başkanı Reşit Gerger katıldı.

Temiz çevre, temiz toplum ilkesine öncülük eden Harran Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı tarafından projesi hazırlanıp ihalesi yapılan "Endüstriyel Tesis Doğalgaz Dönüşümü" 6 ay gibi kısa zamanda tamamlanarak Osmanbey Yerleşkesi'nde hizmete sunuldu.

İlk ateşi yakan Rektör Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, "Üniversitemizin doğalgaz sistemine dönüşümü için yoğun çalışmalar sonunda ödenek çıkartıldı. Devlet Planlama Teşkilatına ve ilgili firmaya teşekkür ediyorum. Bu çalışmayla hem ülke ekonomisine katkı sağlanmış hem de hava kirliliğinin önlenmesine yönelik önemli bir adım atılmıştır. Bu konuda Harran Üniversitesi kamu kuruluşları içerisinde bir ilki gerçekleştirmiştir"dedi.

Bu çalışmada şehirden Osmanbey Yerleşkesine 22 kilometrelik bir hat kullanıldığını ve projenin 2 bin 850 bin TL'ye mal olduğu bildirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 17:08:03
Güncelleme :17 Haziran 2009 Çarşamba 17:12:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?