4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

HRÜ'de halk oyunları heyecanı

ÜNİVERSİTELER ARASI HALK OYUNLARI YARIŞMASI BUGÜN BAŞLADI

Üniversite Spor Federasyonunun 2010 faaliyet programındaki Üniversitelerarası Halk Oyunları yarışması finali 11 Mayıs 2010 Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesi Spor Salonunda yapılan açılış ile başladı.

Açılış törenine Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, Harran Üniversitesi rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Üniversite Spor Federasyonu Halk Oyunları Temsilcisi M. Zeki Baykal, Üniversite Öğrencileri ve çok sayıda seyirci katıldı. 22 dalda 20 üniversitenin katıldığı Yüzüncü Yıl, Adnan Menderes, Artvin, Gazi, Karaelmas, M.Akif Ersoy, Fırat, Gaziantep, Çukurova, Bingöl, Muğla, Ağrı, Cumhuriyet, Karadeniz Teknik, Ankara, Atatürk, Kilis, Kastamonu guruplar stilize ve geleneksel olarak iki dalda yarıştılar.

Heyecanlı geçen yarışmalar öncesi bir konuşma yapan Harran Üniversitesi rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu; "Bu yarışmalarda Türkiye'nin dört bir yanından gelmiş kültürler sergilenecektir. Burada yapılan kültürlerin yarışması değil, performans yarışmasıdır. Bizim gönlümüzde bütün üniversiteler birincidir" dedi.

Üniversite Spor Federasyonu Halk Oyunları Temsilcisi M. Zeki Baykal ise konuşmalarında Harran Üniversitesine katkılarından dolayı teşekkür ederken, 84 üniversite topluluğunun müracaatı ile gerçekleşen, 4 grup yarışması neticesinde dereceye giren takımlara başarılar diledi. Stilize dalının yaklaşık 2 saat süren yarışma sonunda Gazi Üniversitesi birinci olurken, Kara Harp Okulu ikinci, Gaziantep Üniversitesi ise üçüncü oldu. Dereceye girenler ödülleri Üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu'dan alırken Rektör Mutlu halk oyunlarına emeklerinden dolayı Abdullah Balak ve Üniversite Spor Federasyonu halk oyunları temsilcisi M.Zeki Baykal'a birer plaket verdi.

ÜNİVERSİTELER ARASI HALK OYUNLARI YARIŞMASI BUGÜN BAŞLADI
ÜNİVERSİTELER ARASI HALK OYUNLARI YARIŞMASI BUGÜN BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2010 Salı 15:46:04
Güncelleme :11 Mayıs 2010 Salı 19:23:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?