30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

Huşu içinde andık

Şanlıurfa’yı Tanıtma Derneği tarafından Hz. İbrahim’i (A.S.) anma programı düzenlendi. DSİ Konferans Salonu’nda düzenlenen panele Prof. Dr. Musa Kazım Yılmaz, Prof. Dr. Ali Bakkal, gazeteci-yazar Altan Tan ile yazar M. Kemal Uğuzlu konuşmacı olarak katıldı.

Panel, Şanlıurfa Musiki Cemiyeti Başkanı Musa Kaldı’nın 2 eser okumasıyla başladı. Panele konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Musa Kazım Yılmaz, Hz. İbrahim’in (A.S.) hayatını anlatarak, "Hz. İbrahim (A.S.) özgür olmaya davet eden bir peygamberdi" dedi.

Yılmaz, bütün canlıların özgür olarak yaratıldığını, fakat bu özgürlüğün insanın kendisine ve çevresine zarar vermemesi olarak algılanması gerektiğini, peygamberlerin de bu özgürlüğü benimsediklerini ve bu özgürlüğü savunduklarını söyledi. Hz. İbrahim’in gözünü çok tanrılı dinde açtığını dile getiren Prof. Yılmaz, "Hz. İbrahim (A.S.), yıldıza, Ay’a ve Güneş’e bakarak Allah’ın ilah olduğunu anlamıştır" diye konuştu.

Prof. Dr. Ali Bakkal ise yaptığı konuşmada, Hz. İbrahim’in (A.S.), tevhid mücahidi olduğunu belirterek, "Hz. İbrahim (A.S.) tevhid mücadelesi veren en büyük abittir. Allah’ı değişik sıfatlarla övmüştür. Halim oluşuna rağmen oğlunu kendi elleriyle kurban etmeye razı olmuş, insanlığın aile hayatına her alanda örnek olmuştur" dedi. Prof. Dr. Bakkal, Hz. İbrahim’in (A.S.) karı-koca münasebetiyle de örnek teşkil ettiğini, 2 eşli olarak da aile hayatına örnek bir insan olduğunu sözlerine ekledi.

Panel yaklaşık 3 saat sürdü.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2005 Cumartesi 17:43:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?