5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Husumet barışla sonlandı

HUSUMET BİTTİ, BARIŞ SAĞLANDI

Şanlıurfa'da Sinka aşiretine bağlı Baydar ailesi ve Halitan aşiretine bağlı Korkmaz aileleri arasında aylardır süren husumet, Yenişehir Çamlık'ta verilen ve Vali vekili Yıldıray Malgaç'ın da katıldığı barış yemeği ile sona erdi.

Vali Vekili Yıldıray Malgaç, barış ortamını sağlayan aile bireylerine ve emeği geçenlere teşekkür etti. Daha önce de bir barış yemeğine katıldığını belirten Malgaç, her barış yemeğinde aynı heyecanı yaşadığını dile getirerek, "Gerçekten kutlu, mübarek ve toplumun görmeyi istediği bir ortamdayız. Bu ortamda benimle beraber eminim herkes heyecan duyuyordur. Üç beş ay önce hiç istemediğimiz halde meydana gelen bir olaydan dolayı olması muhtemel bir husumetin sona erdirilmesi adına böyle bir ortamın

tertiplenmesi bizleri gerçekten çok heyecanlandırdı. Şanlıurfa tarih boyunca birçok kez el değiştirmiş ama uzun süreli kalan medeniyetler kendi içerisinde barışı sağlamış, toplum içerisinde beraber hareket etme fikrini aşılamış medeniyetler olmuştur. Bunu devam ettirdiğimiz sürece emin olun bizi hiçbir millet, hiçbir toplum alt edemez. Bunun tüm kardeşliğe vesile olmasını temenni ediyorum, bu vesileyle Korkmaz ve Baydar ailelerine örnek davranışlarından dolayı Şanlıurfa Valiliği olarak Valimiz adına çok teşekkür ediyorum. Katılan, destek veren ve gönül veren herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu, husumetin yerini barışın almasının İslam Dini tarafından da emredildiğine değindi.

Konuşmaların ardından her iki aşiret mensupları birer birer el sıkışarak barıştı. El sıkışmaların ardından barış için hazırlanan yemek yendi.

HUSUMET BİTTİ, BARIŞ SAĞLANDI
HUSUMET BİTTİ, BARIŞ SAĞLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2009 Cuma 16:49:03
Güncelleme :14 Kasım 2009 Cumartesi 00:33:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?