4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Huzurevi sakinlerine sağlık taraması

YAŞLILAR GÜNÜNDE HUZUREVİ SAKİNLERİ SAĞLIK TARAMASINDAN GEÇTİ

Sağlık İl Müdürlüğü, 1 Ekim Uluslar arası Yaşlılar Günü nedeniyle Huzurevinde bulunan yaşlıları ziyaret ederek, sağlık taramasından geçirdi.

Sağlık taramasından geçen huzurevi sakinlerinin mutlulukları gözlerinden okundu. Tarama sonrasında bazılarının genel sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, rahatsızlığı bulunanlara da ilaç yazıldı.

Sağlık İl Müdürü Dr. Hasan Demir, sağlık taramasının ardından yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "1 Ekim günü, 1991 yılından bu yana, sağlıklı ve aktif yaşlanan bir toplum oluşturmak, kamuoyunun konuya ilgisini çekmek ve 65 ve üzeri yaş grubuna yönelik sağlık hizmetlerini geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla tüm dünyada 'Yaşlılar Günü' olarak kutlanmaktadır. Tüm dünyada, özellikle de gelişmekte olan ülkelerde, yaşlıların sağlıklı ve aktif olması yönünde alınacak önlemler asla bir lüks değil,

gerekliliktir. Ülkemizde 65 yaş üzerindeki kişilerin yüzde 90'ında genellikle bir kronik hastalık, yüzde 35'in de 2, yüzde 23'ünde 3 ve yüzde 14'ünde 4 veya daha fazla hastalık bir arada bulunmaktadır. Yaşlı ölümleri de genellikle bu hastalıklara ve komplikasyonlarına bağlı olmaktadır."

YAŞLILAR GÜNÜNDE HUZUREVİ SAKİNLERİ SAĞLIK TARAMASINDAN GEÇTİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2010 Cuma 12:49:05
Güncelleme :2 Ekim 2010 Cumartesi 11:49:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?