5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Hz. İbrahim Mağarası da ilaçlandı

TARİHİ DERGAH CAMİSİ VE HZ. İBRAHİM MAĞARASI DOMUZ GRİBİNE KARŞI DEZENFEKTE EDİLDİ

Şanlıurfa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü kent merkezinde domuz gribine karşın dezenfekte çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Belediyeye ait toplu taşıma araçlarının yanı sıra özel halk otobüslerini de domuz gribine karşı dezenfekte eden Şanlıurfa Belediyesi bu kez talep doğrultusunda okullarda ve camilerde dezenfekte çalışmalarına başladı. Bu kapsamda önceki gün Merkez İlköğretim Okulu'nda domuz gribine karşı dezenfekte çalışması yürüten Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler dün akşam saatlerinde ise Dergah Camii ve etrafındaki Camilerle Hz. İbrahim Mağarası'nda dezenfekte çalışması yaptı. İnanç turizminde önemli bir yere sahip Dergah Camii ve Hz. İbrahim Mağarası'nı günde ortalama bin kişiye yakın vatandaşın ziyaret ettiğini belirten Temizlik İşleri Müdürü Palalıoğlu, halkın uğrak merkezi haline gelen mekanları birer birer grip salgınına karşın dezenfekte ettikleri söyledi.

Palalıoğlu, "Dergah Camii ve Hz. İbrahim'in makamı önemli bir kutsal mekandır. İnanç turizminde önemli bir yere sahip. Bu iki makam ve çevresindeki camilerde domuz gribine karşın dezenfekte çalışması yürütüyoruz. Amacımız her zaman ifade ettiğim gibi vaka sayısını en aza indirmek hatta bitene kadar mücadele etmektir" dedi.

TARİHİ DERGAH CAMİSİ VE HZ. İBRAHİM MAĞARASI DOMUZ GRİBİNE KARŞI DEZENFEKTE EDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2009 Cuma 11:32:00
Güncelleme :6 Kasım 2009 Cuma 14:35:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?