5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Hz. İbrahim'in tenceresi geliyor

Cömertliği ile bilinen Hazreti İbrahim'in kullandığı ve mukaddes emanetler arasında bulunan tencere, asli mekanı Şanlıurfa'ya getiriliyor.

Topkapı Sarayı'nda bulunan 'Hz. İbrahim'in Tenceresi', valiliğin bu yıl ikinci kez düzenlediği Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa'ya getirilerek ziyarete açılacak. Hz. İbrahim sofrasının simgesi olan tencere, geniş güvenlik önlemleri arasında 31 Mayıs Cumartesi günü Şanlıurfa'ya getirilecek.
Etkinliklere Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan'ın yanı sıra Türkiye ve yabancı ülkelerden yardım kuruluşları, dernekler, üst düzey yetkililer ile bilim adamları katılacak.

Dünyadaki iyilik ve cömertliğin ana yurdunun Şanlıurfa olduğunu duyurmak amacıyla gerçekleştirilen etkinliklerde; Hazreti İbrahim'in doğup büyüdüğü ve ateşe atıldığı Şanlıurfa'da dayanışma, yardımlaşma, sevgi, cömertlik ve iyilik hareketleri benimsetilmeye çalışılacak.

4 bin yıllık tencerenin, ana yurdu Şanlıurfa'da sadece 4 gün boyunca ziyaretçilere açık olacağı ve özel bir sigorta şirketinin sponsorluğunda 5 milyon dolara sigortalandığı bildirildi.

Konuyla ilgili El-Ruha'da gerçekleştirilen basın toplantısına Şanlıurfa Vali Yardımcıları Abdulmutalip Akdemir, Yıldıray Malgaç, Salih Gelgeç ile Çetin Oktay Kaldırım katıldı. Şanlıurfa'nın bundan sonra iyiliğin ve cömertliğin başkenti olacağına işaret eden Vali Yardımcısı Abdulmutalip Akdemir, buluşmaların tamamen yardım amaçlı olacağını vurguladı. Akdemir, "Yardım alanındaki dernekler, vakıflar, sivil toplum örgütlerini bir araya getirmeyi düşünüyoruz. İyilik burada doğdu, burada devam ediyor, iyiliğin merkezi burasıdır. Yurtdışından sivil toplum örgütlerinin de bu projeye dahil olmak istemesi bizleri memnun ediyor ancak seçici davranıyoruz. Bu projenin önemli ayaklarından biri de turizmdir. Şanlıurfa turizmine de katkıda bulunduğumuza inanıyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 16:43:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?