5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

İçme suyu tesisinde sona doğru

Birecik ilçesinde içme suyu sorununda sona gelindiği bildirildi.

DSİ'nin Karkamış Barajı kapsamında, yapılan baraj gölü set çalışmalarından dolayı içme suyu kuyularında azalan su sebebiyle sıkıntılı dönemler geçiren Birecik’te, bu sıkıntılarını giderilmesi için Birecik Belediyesi ile DSİ arasında yapılan görüşmeler yapıldı.

DSİ'nin olumlu baktığı ve DSİ Genel Müdürlüğü’nce Karkamış Barajı muhtevasına alınarak yapımına 4 ay önce başlanan içme suyu tesisinde sona yaklaşıldı. İlçenin Kelaynak sahil yolu Aynhakim mevkiinde yapılan içme suyu tesisi ile ilçenin Kışla mevkiinde bulunan ana depoya 2,6 kilometrelik ishale hattının döşenmesi işlemine başlanıldı. DSİ'nin yüklenici firması olan Yüksel İnşaata yaptırdığı ishale hattının 2 ayda tamamlanması ön görülüyor.

Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Birecik Belediye Başkanı A. Kadir Yüksel, "DSİ ile yaptığımız görüşmeler sonucunda içme suyu tesisimiz Karkamış Barajı muhtevasına alınarak yapımına başlandı. Kelaynak yolu Aynhakim mevkiinde bulunan adada DSİ'nin yaptığı analizler sonucunda arıtılmış su kalitesinde içme suyu elde edilmişti. Mevcut alandan bin tonluk ana depomuzun bulunduğu Kışla mevkiine 2,6 kilometrelik ishale hattının döşenmesine bugün itibariyle başlanmıştır. Tesiste bulunan 4 pompa sayesinde saniyede 400 litre su depoya gönderilecek olan bu tesis ile Fırat'ın incisi Birecik ilçemizin 100 yıllık su sorunu çözülmüş olacak. Bireciklilere hayırlı olsun" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 13:18:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?