4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

İçme suyuna kanalizasyon karıştı

KANALİZASYON SUYU İÇME SUYUNA BULAŞTI, 30 KİŞİ ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde kanalizasyon şebeke suyunun içme suyuna bulaşması sonucu çocuklarla birlikte olmak üzere 30 kişi sudan etkilenerek ölümden döndü. Zehirlenen vatandaşlar ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre olay, Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, Hilvan ilçesinde kanalizasyon suyunun, içme suyuna bulaşması sonucu, sudan içen çocuklarla birlikte toplam 30 kişi etkilendi. Bir süre sonra sudan içen kişilerde baş ağrısı; kusma, ishal ve benzeri şikayetlerden dolayı aile yakınları tarafından kendi imkanları ile Hilvan Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Burada ilk müdahaleleri yapılan yaralılar durumlarının ciddiyetini koruması üzerine ambulanslarla Şanlıurfa Çocuk

Hastalıkları Hastanesi, Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile birçok hastanelere kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan yaralıların durumlarının iyiye gittiği öğrenildi. Aile yakınları, kanalizasyon sularının temize suyuna bulaştığını ve yaklaşık 30 kişinin ölümden döndüğünü belirterek, "Yaklaşık bir hafta önce temiz sularımıza kanalizasyon suları bulaştı. Ama biz farkında olmadığımız için sudan içtik. Aradan geçen bir süre sonra baş ağrısı, kusma, ishal gibi şikayetlerle hastaneye

müracaat ettik. Doktorlar bize sudan zehirlendiğimizi söyledi. Çocuklarımızın ve yaşlılarımızın hayati tehlikesinin devam etmesi üzerine Şanlıurfa'da çeşitli hastanelere kaldırdık. Şuan çocuklarımızın ve yaşlılarımızın durumları gün geçtikçe iyiye gidiyor. İlk zamanlar ölümle pençeleşiyorlardı. Çok şükür şuan hepimiz iyiyiz" dedi.

Sudan etkilenen çocuklar ise, "İçtiğimiz suya Kanalizasyon suyu karıştı. Şuan başımız, karnımız, ağrıyor. Sonra ailelerimiz bizi hastaneye kaldırdı. Çok kötü durumdaydık. Oradaki doktorlar bizi buraya gönderdiler. Şuan iyiyiz" diye konuştular.

KANALİZASYON SUYU İÇME SUYUNA BULAŞTI, 30 KİŞİ ÖLÜMDEN DÖNDÜ
KANALİZASYON SUYU İÇME SUYUNA BULAŞTI, 30 KİŞİ ÖLÜMDEN DÖNDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2010 Çarşamba 15:51:02
Güncelleme :22 Eylül 2010 Çarşamba 15:59:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?