5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

İdealist Kaymakam köy yollarında

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçe Kaymakamı Şefik Aygöl, sıcaklara rağmen ilçe köylerini tek tek dolaşarak, okul yapımı için köylülerden destek istedi.

Köylülerle bir araya gelerek destek isteyen Kaymakam Aygöl, eğitimin insan için yapılacak en büyük yatırım olduğunu söyledi. Bölgenin ancak eğitimle geleceğini belirleyebileceğini kaydeden Aygöl, eğitim için hiçbir fedekarlıktan kaçınmayacağını söyledi.

Çocukların geleceğini korumak için eğitime ağırlık verilmesi gerektiğini ifade eden Aygöl, "Bugün burada başlattığımız eğitim hamlesine destek vermeniz için buradayız. Donandı köyüne bir ana sınıfı ve bir ek derslik yapmak için bir girişim başlatacağız. Bu girişime destek vermeniz halinde bizlerde sizlere yardımcı olarak bu işi bitireceğiz. Ancak önce kendi aranızda öncelikle organize ve birlik içinde olmalısınız. Sizler eğer bu desteği sağlarsanız bizlerde sizlere daha fazla yardımcı olacağız. Eğitimin yolu okuldan başlar. Eğitim görmeyen hayatı anlamıyor camiyi de camaatide bilmiyor. Hep öğretmen gelmiyor, hemşire gelmiyor, doktor gelmiyor diye şikayet geliyor. Bunların gelmesi için çocuklarımızın bu meslekleri öğrenip buralara gelmesi gerekiyor" dedi.

Eğitime mutlaka destek verilmesi gerektiğini hatırlatan Akgöl, "Şu anda 150 kişinin olduğu sınıflar var. Bunlar hepsi bir arada olmaz. Biz ilçe genelinde bir eğitim çalışması başlattık. Öğretmenini, imamını ve muhtarını bir araya getirerek bir çalışma başlattık. Köyde bir toplantı yaptık burada yaptığımız gibi. Dedik ki bir kısmını siz verin, çoğunu da biz vererek bu okulları düzeltelim. Her öğrenci kendi sınıfında okusun. Bunu Uğraklı köyünde başardık. İstiyoruz ki bunu Donandı köyünde yapalım. Bu köyde 100 hane var. Aile başı 100 veya 10 bin TL verdiğinizde, bende 15 bin TL verdiğimde bu işi yaparız" diye konuştu.

Eğitimin ana sınıftan itibaren başlaması gerektiğini anlatan Akgöl, "Bu işler ana sınıfında başlar. Bu çocukları kurtarmamız için zamanında gerekli müdahaleleri yapmalıyız. Onlara gereken fırsatı vermediğimiz için kendi ekranlarından geri kalıyorlar. Evet bu işe başlamamız halinde bir ay içerisinde bu işi bitirip çocuklarımız rahat bir şekilde kendi sınıflarında okuyabileceklerdir. Bu işi başaracağınıza inanıyorum. Çocuklarımızın geleceği için bu işten geri kalmayalım. Türkiye'de 950 ilçe var, 42 bin köy var. Bunların hepsine hizmet götürmek kolay bir iş değil. O yüzden kendisine sahip çıkan yerler daha hızlı gelişir. Bir evlilik için 10-15 bin TL harcıyoruz. Çocuklarımız için neden bu fedakarlığı yapmayalım? Bu yatırım, geleceğe ve kendinize yapalım. Giden gitmiş, kendini kurtarmış, biz kendimizi kurtarmaya bakalım" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2009 Cumartesi 13:00:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HALİL GÜNAY IP: 78.167.109.xxx Tarih : 12.07.2009 12:08:58

 Akçakale Kaymakamının bu girişimlrine herkesin destek olmasını,hatta bu iş için bir ekip kurarak ,ana sınıfı ihtiyacı olan tüm okulları tespit ederek, süratli bir şekilde çözüm aramak,kampanyalar yaparak, bu iş için gerekli parayı temin etmek ve okulların açılmasından önce ,hemen ilk eğitim ve öğretim yılına yetiştirmek gerek.Ben bir Akçakaleli olarak kendimi Donandılı kabul ederek katkıdan payıma düşen miktarı gönderiyorum.Sağ olun Kaymakam bey,Sağ olun Akçakaleliler.