5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

İdrar torbasında kalemle yaşadı

Şanlıurfa'da kalem yutan ve 6 ay boyunca idrar torbasındaki kalemle yaşayan genç kız ameliyatla sağlığına kavuştu. 

Yakubiye semtinde ikamet eden Fatma Çiçek (30), karın ağrısı şikayetiyle Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne gitti. Röntgen filmleri çekilen ve akli dengesi yerinde olmadığı iddia edilen Fatma Çiçek'in idrar torbasında 20 santimetre uzunluğunda bir cisim olduğu belirlendi. Genç kızı ameliyata alan doktorlar, kızın idrar torbasında yaklaşık 20 santimetre uzunluğunda etrafı taşlarla kaplanmış bir kalem çıkardı. Yaklaşık 2.5 saat süren başarılı bir ameliyatın ardından sağlığına kavuşan genç kız, servise alındı. 

Yaklaşık 6 aydır idrar torbasındaki kalemle yaşayan Fatma Çiçek, kalemi nasıl yediğini bilmediğini belirterek, "Nasıl yediğimi bilmiyorum. Rahatsızlandım ve doktora gittim. Daha sonra ameliyat ettiler" dedi. 

Ameliyatı gerçekleştiren doktorlardan Hasan Elkan ise, çok nadiren böyle vakalara rastladıklarını dile getirerek, "Meslek yaşantımda ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım. 2.5 saat süren müdahale ile hastamız sağlığına kavuştu. İdrar torbasında yaklaşık 6 aydır bulunan kalemin etrafı kireçlerle kaplıydı. Ama şuanda sağlık durumu iyi" diye konuştu. 

Karın ağrısı şikayetiyle doktora giden ancak ilginç bir durumla karşılaşan genç kızın sağlık durumunun iyi olduğu bildirilirken, akli dengesinin yerinde olmadığı öne sürüldü.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 18:58:35
Güncelleme :29 Ocak 2009 Perşembe 19:03:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?