5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

'İhale fesatçıları' adliyede

ŞANLIURFA'DA İHALE YOLSUZLUĞU ZANLILARI ADLİYEYE ÇIKARILDI

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 gün önce sabaha karşı gerçekleştirdiği operasyonda ihalelere fesat karıştırıp devleti zarara uğrattıkları gerekçesiyle aralarında hastane yöneticileri ve doktorların da bulunduğu 42 kişiden 20'si bugün alınan doktor raporunun ardından adliyeye çıkarıldı.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, hastanelerde yapılan ihalelerde yolsuzluk yaptıkları iddiasıyla hastane çalışanları ile şirket yöneticilerine yönelik 3 Kasım sabaha karşı operasyon başlatmıştı.

Cumhuriyet savcılığının talimatı üzerine harekete geçen Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çok sayıda ev ve iş yerine operasyon düzenledi. Polis geçmiş yıllarda yapılan ihalelere fesat karıştırarak devleti zarara uğrattıkları iddiasıyla aralarında doktor, yönetici, hastane çalışanları ile şirket yöneticilerinden oluşan 30 kişiyi gözaltına aldı.

Operasyonun ikinci gününde ise 12 kişi daha gözaltına alınarak bu sayı 42'ye ulaştı.

Gözaltına alınanlar Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguya alındı. 42 kişinin yapılan sorgusunun ardından 22 kişi Cumhuriyet Savcısının talimatı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kalan 20 kişi ise bugün sabahın erken saatlerinde doktor raporu alınmak üzere Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü.

İhaleye fesat karıştırmak ve ihalede yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla gözaltına alınanlar hastaneye götürüldüğü zaman, hastanenin güvenlik görevlisi ve temizlik işçileri de söz konusu şirketin çalışanı olunca, arbede kaçınılmaz oldu. Hastane özel güvenlik ekipleri ve temizlik işçileri polisin işine karışarak gazetecilerle tartıştı, tartaklamaya kalkıştı. Yaşanan arbede sırasında polis araya girerek olayın büyümesini engelledi. Doktor raporu alınan 20 kişi daha sonra adliyeye götürüldü. 20 kişi arasında bir eski başhekim, bir yeni başhekim yardımcısı, 2 doktor ve şirket yöneticileri bulunuyor.

Bu arada, ulusal ve yerel basın temsilcileri yaşanan arbede sonrasında Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Operatör Doktor Ahmet Çakır'ın yanına giderek görüşmek istedi. Başhekim Çakır, gazetecilerle görüşmek için makam odasına gelmedi.

Öte yandan, Şanlıurfa polisi 5 ay önce hastanelerde yapılan ihalelere fesat karıştırarak devleti zarara uğrattıkları iddiasıyla düzenlenen operasyonda Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi eski yöneticilerinin yanı sıra bazı sendika temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 19 hastane çalışanı, toplam 25 kişi gözaltına alınmıştı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen 25 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

ŞANLIURFA'DA İHALE YOLSUZLUĞU ZANLILARI ADLİYEYE ÇIKARILDI
ŞANLIURFA'DA İHALE YOLSUZLUĞU ZANLILARI ADLİYEYE ÇIKARILDI
ŞANLIURFA'DA İHALE YOLSUZLUĞU ZANLILARI ADLİYEYE ÇIKARILDI
ŞANLIURFA'DA İHALE YOLSUZLUĞU ZANLILARI ADLİYEYE ÇIKARILDI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2009 Cuma 11:54:02
Güncelleme :6 Kasım 2009 Cuma 13:45:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?