2
Mayıs
2024
Perşembe
ŞANLIURFA

İHD: Şanlıurfa'da 11 yılda 16 kişi kayboldu

İnsan Hakları Derneği Şanlıurfa Şube Sekreteri Fahrettin Karadağlı, 1993 yılından bu yana 16 kişinin kaybolduğu söyledi.
İnsan Hakları Derneği Şanlıurfa Şube Sekreteri Fahrettin Karadağlı, dernek binasında yaptığı basın toplantısında, kayıplar konusunun en önemli sorunlardan birisi olduğunu belirterek, "Bilindiği gibi özellikle olağanüstü koşulların sürdüğü dönemlerde çok sayıda insanımız, evinden, işyerinden, tarlasından ya da köyünden çıktıktan sonra kaybolmuş veya bir daha kendilerinden bilgi alınamamıştır. Yapılan soruşturmalardan da bugüne kadar bir sonuç alınamadığı bilinmektedir" dedi.
Karadağlı, "Son dönemlerde, bazı eski kamu görevlilerinin basında çıkan açıklamaları kayıplar konusunun bir kez daha gündeme getirmiştir. Yapılan açıklamalar son derece vahim ve gelecek için kaygı vericidir. Biz İnsan Hakları Örgütü olarak, Türkiye’de bu tür insanlık dışı olayların yaşanabileceğini düşünmek dahi istemiyoruz. Devletin varlık nedenlerinden en önemlisi vatandaşlarının can güvenliğini sağlamaktır. Bu konudaki tüm sorumluluk devlete aittir. Devlet, kayıplar ve fail-i meçhul cinayetleri soruşturmak ve faillerini bularak cezalandırmakla yükümlüdür. Faillerin kamu görevlileri olabileceği kuşkusu, devletin bu sorumluluğunu daha da ağırlaştırır" diye konuştu.
Şanlıurfa ili sınırları içerisinde kaybolan Ramazan Taşkaya, Salih Kara, Eyüp Kaplandere, Sadık Ulumaskan, Şükrü Güler, Bülent Türkmen, Musa Çelik, Yusuf Kestop, Adnan Bağca, Nazım Babaoğlu, A. Aziz Yiğit, Mustafa Saygı, Fethi Yıldırım, Alaatin Yalçın, Ali Bekir ve Seyithan Ulumaskan’la ilgili bilgiye ulaşılamadığını ifade eden Karadağlı, 16 kişinin nasıl kaybolduklarına dair bugüne kadar soruşturma yapılmadığını ifade ederek, yetkililerden bu konuda açıklama yapılmasını istedi.
ŞANLIURFA - İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2004 Pazartesi 20:06:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cengiz ulumaskan IP: 85.110.174.xxx Tarih : 30.03.2008 12:40:00

bunları neden hala bulmadınız