5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

İHD'den oturma eylemi

İnsan Hakları Derneği (İHD) Şanlıurfa Şubesi'nce, kayıpların bulunması ve faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması için 18 kayıp yakını aile, Karakoyun İş Merkezi önünde oturma eylemi yaptı.

İHD Şanlıurfa Şubesi'nce, kayıpların bulunması ve faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması amacıyla başlatılan oturma eylemi etkinliğinin üçüncüsü Karakoyun İş Merkezi önünde yapıldı. Eyleme İHD yöneticilerinin yanı sıra kayıp yakınları katıldı.

Burada açıklama yapan İHD Şanlıurfa Şube Başkanı Sedat Gözkıran, yıllardır dile getirdikleri gerçeklerin "Ergenekon" davası kapsamında yargılanan sanıkların birçok faili meçhul cinayet ve kayıp olayının sorumlusu olduklarına dair iddia ve bulgular ile örtüştüğünü belirterek, kayıp ve faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması, gözaltındaki kayıpların bulunması ve faillerin cezalandırılması amacıyla eylemlerine devam ettiklerini vurguladı. Gözkıran, "Ülkemizde 1990 yıllarda çok insan hakları ihlalleri yaşandı. Kayıplar oldu. Kayıpların bulunması ve birilerinin bu kemiklerle yüzleşmesini bekleyeceğiz. Faili meçhul cinayetler bir an önce aydınlatılmalıdır" dedi.

Gözkıran, kurum olarak kayıp yakınlarının yanında yer aldıklarını, bu çerçevede de kayıp yakınlarının kendi aralarında oluşturdukları 5 kişilik bir heyetle AK Parti il başkanını ziyaret edip taleplerini ileteceklerini iletti. Daha sonra kayıp yakınları aralarından seçtikleri 5 kişilik temsilci heyeti iş merkezindeki AK Parti İl Başkanlığına geçti. AK Parti İl Başkanlığı'nda İl Başkanı Ahmet Düşünür ve il yöneticileri tarafından karşılanan heyet, Düşünür'e sorunlarını iletip yardım talep etti. Yıllardır yakınlarından haber alamadıklarını söyleyen kayıp yakınları, AK Parti il başkanından yakınlarının akıbeti hakkında hükümet nezdinde girişimlerde bulunmasını istedi. AK Parti İl Başkanı ise bölgede acıların son bulmasını istediklerini, hiçbir annenin ağlamasını istemediklerini belirterek, gerekli girişimlerde bulunacaklarını ifade etti.

AK Parti'den ayrılan heyet tekrar Karakoyun İş Merkezi önünde oturma eylemi yapan yakınlarının yanına gelerek, burada basına bir açıklama yaptı. Açıklamayı 15 yıldır kayıp olan Nazım Babaoğlu'nun abisi Cemal Babaoğlu yaptı. Babaoğlu, adalet aradıklarını belirterek, "6 ay önce cumhuriyet savcılığına dilekçe ile müracaat edip soruşturma başlatılmasını talep ettik. Ancak İçişleri Bakanlığı'nın göndereceği bir genelgenin soruşturmanın başlamasında önemli olacağını gördük. Bu isteğimizi de AK Parti İl Başkanı'na iletip yardım talep ettik" diye konuştu.Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı oturma eylemi sesiz bir şekilde sona erdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2009 Cumartesi 16:10:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?