3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

İHD'den uyarı: Yaşanan olaylar kaygı verici

Şanlıurfa Demokrasi Platformu üyeleri basın toplantısı düzenleyerek 9-17 Aralık tarihleri arasında yapacakları etkinlikleri açıkladı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) binasında yapılan basın toplantısına platform üyeleri katıldı. Şanlıurfa Demokrasi Platformu adına açıklama yapan İHD Şanlıurfa Temsilcisi Gülay Koca, "Urfa Demokrasi Platformu olarak insanların en temel haklarını savunarak, bu yönde getirilmiş bir takım olumlu gelişmeleri her zaman desteklediğimizi dile getirdik. Ancak yapılan bu düzenlemelerin insan hakları alanında tam bir iyileştirme getirmediğini, demokratikleşme için yeterli adımların atılmadığını ve yapılan düzenlemelerin uygulamada pratiğe geçirilmediğini, yaşanan somut olaylarla açığa çıkarmaktan da kaçınmadık. Yaşanan tüm bu üzüntü ve kaygı verici olaylara dikkat çekmek amacı ile İnsan Hakları Haftası dahil olmak üzere 9-17 Aralık tarihleri arasında bir takım etkinlikler yapacağız" dedi.

Gülay Koca, 9 Aralık tarihide Eğitim-Sen’in, 10 Aralık’ta görülecek olan kapatılma davası ile ilgili olarak meşaleli yürüyüş yapılacağını kaydederek, "10 Aralık İnsan Hakları Haftası dolayısıyla basın açıklaması yapılacak. 11 Aralık birinci ve ikinci barış grupları Şanlıurfa girişinde karşılanacak. 12 Aralık’ta tüm bölge Demokrasi Platformları’nın ortaklaşa gerçekleştireceği ’Ayrımcılığa hayır farklılığa evet’ konulu Diyarbakır mitingine katılım gösterilecek. 15 Aralık’ta çeşitli yerlerde bildiri dağıtılacak. 17 Aralık’ta tüm sivil toplum örgütleri parti ve üyelerinin davet edileceği kokteyle destek sunulacak" diye konuştu.

ş,urfa
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 17:20:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?