3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

İhtiyaç sahiplerine kucak açtı

ŞANLIURFA VALİSİ'NİN EŞİ DEMET OKUTAN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE KUCAK AÇTI

"Sağlıklı Toplumlar, Kadını Sağlıklı Olan Toplumlardır" anlayışıyla hareket eden ve her fırsatta Şanlıurfalı kadınlarla birlikte olan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan'ın eşi Demet Okutan, Kadın Kültür Merkezlerini ziyarete devam ediyor.

Kadınların psikolojik sıkıntıları için Psikolog Fatma Şeniz Ateş ve maddi sıkıntıları için de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ekrem Ayaz ile birlikte mahalle gezilerine çıkan Demet Okutan, Devteşti ve Şıhmaksut Mahallelerinde bulunan Kadın Kültür Merkezlerinde kursiyerlere okuma yazma ve bilgisayar sertifikası dağıttı. Okutan, Sırrın Karşıyaka Mahallesi gezisinde babası-annesi ayrı olan ve babaannesiyle birlikte yaşayan Hülya Katkay'ın sıkıntıları sebebiyle okula gidemediğini öğrendi.

Genç kızın kaldığı evi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ekrem Ayaz ile birlikte ziyaret eden Demet Okutan, evin durumunu ve yaşam koşulları ile gıda ihtiyaçlarının eksikliğini yerinde gördü. Demet Okutan, evin kapı, pencere, döşeme ihtiyaçlarının tespit edilerek gerekli olan yardım yapılması için girişimlerde bulundu. Yine aynı mahallede özürlü olan genç bir kızın evine giderek gıda yardımında bulunan Demet Okutan, genç kızın akülü tekerlekli sandalyeye kavuşması noktasında işlemlerinin yapılmasının takipçisi olacağının sözünü verdi.

Demet Okutan yaşlı bir kadını ziyaret ederek evinin tadilatının yapılması için girişimlerin başlamasını sağladı. Maddi durumu yetersiz olan 3 aileye de gıda yardımında bulunan Demet Okutan, daha sonra Kadın Kültür Merkezlerinin sertifika dağıtım törenlerine katıldı. Öncelikle Devteşti Mahallesi'nde bilgisayar ve okuma yazma sertifikası törenine katılan Vali Nuri Okutan'ın eşi Demet Okutan, 11 kadına bilgisayar 11 kadına da okuma yazma sertifikalarını verdi. Şıhmaksut Mahallesi'nde bulunan Kadın Kültür Merkezi'nde de 8 kadına bilgisayar ve 12 kadına da okuma yazma sertifikası veren Demet Okutan'a Psikolog Fatma Şeniz Ateş de eşlik etti. Bu arada Demet Okutan Şıhmaksut'ta bulunan Kadın ve Kültür Merkezi'nde kadınların emekleriyle ortaya çıkan el işleri sergisinin de açılışını yaptı.

ŞANLIURFA VALİSİ'NİN EŞİ DEMET OKUTAN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE KUCAK AÇTI
ŞANLIURFA VALİSİ'NİN EŞİ DEMET OKUTAN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE KUCAK AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2010 Cuma 15:19:00
Güncelleme :22 Ekim 2010 Cuma 18:01:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?