5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

İki aşiret barıştı

Şanlıurfa'nın iki köklü aşireti olan Atmani ve Canbeyli aşiretlerine mensup iki gencin bıçaklı kavgaları sonucunda, aileler arasında oluşan kırgınlığın, husumete dönüşmeden barışla noktalanması için barış töreni düzenlendi.

Barış törenine Şanlıurfa'nın ileri gelenlerinden Reşit Yazar olmak üzere, eski Şanlıurfa Belediye Başkanlarından Uğur Esat Akgül, Atmanlar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Müslüm Atmanoğlu, Urfa Betonun sahibi Selahattin Canbeyli'nin yoğun çabaları neticesinde, barış için aileler ikna edildi. Balıklıgöl Devlet Hastanesi Müdürü Adil Yılmayan, Şanlıurfa Baro Başkanı Av. Yahya Demirkol, AK Parti Belediye Meclis Üyesi İsmail Güneş'in de katıldığı barış törenine her iki aşirete mensup yüzlerce kişi katıldı.

Tava Et Lokantası'nda verilen yemekte, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan, Şanlıurfa'nın tanınmış simalarından Kemal Hoca, barışın sağlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Barışın her iki aile için hayırlı olması dileğinde bulunan Kemal Hoca, "İlimizde bu tür üzücü olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulunuyorum. İnşallah yapılan bu barış neticesinde, zaten birbirlerini yakından tanıyan her iki aile arasında, eskiden olduğu gibi bundan sonrada dostane ve kardeşçe ilişkilerin devam etsin. Özellikle şunu belirtmekte yarar görüyorum. Bölgemizde bu tür kırgınlıkları yaşamayan aile sayısı yok denecek kadar azdır. Bir aile ferdinin yanlışı bütün aileye mal edilebilmekte, yaşanan olayda suçu ve günahı olmayan insanların canına kastedilebilmekte, mensubu bulunduğu tüm aile fertleri potansiyel suçlu muamelesiyle karşı karşıya bırakılmakta, hürriyetleri kısıtlanabilmekte. Can güvenlikleri olamamakta, zaman zaman evini tarlasını kısacası her şeyini arkasında bırakarak göç etmeyle karşı karşıya bırakılabilmektedir. İnsanlarımıza şu mesajı vermek istiyorum.

Yaşadığımız çağa uygun olarak, lütfen benlik hastalığından kurtularak zorundayız. Diyalogu önceleyen bakış açısını esas alan, sorunlarımızı diyalogla çözmek için her türlü imkan ve girişimi kullanmamız gerekmektedir. Bu yapıldığında inanıyorum ki her türlü kırgınlıklar son bulacak, barış, huzur ve sükunetin egemen olduğu, bir ortam oluşacaktır" dedi.

Davetlilere verilen yemeğin ardından dualar okundu. Daha sonra her iki aile birbirleriyle barıştı.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 14:55:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?