5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

İki dil buluşma projesi

Viranşehir Belediyesi ve bir yayınevi işbirliği ile gerçekleştirilen "İki Dil Buluşuyor" projesi kapsamında; Yazar Müge İplikçi, Şeyhmus Diken, Lal Laleş, Dilaver Zerag'ın katıldığı söyleşi yapıldı.

Viranşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde söyleşi şeklinde yapılan çalışma başlamadan Belediye Başkanı Emrullah Cin, konuşma yaptı. İki dil buluşuyor projesinin anlamlı olduğunu belirten Cin, "Diller nehir gibidir. Topraklarımızı besler. Bu nehirlerin sonsuza kadar akmasını diliyorum" dedi.

Toplantıyı yöneten yazar Şeyhmus Diken, "80 yıllık Cumhuriyet pratiği tek dil üzerinde gelişmiştir. Güneş dil teorisi resmi görüş olarak kabul edilmiş, Türkçe'nin dışında başka hiç bir dil kabul görmemiştir” diye konuştu.
Yazar Müge İplikçi ise ilk kez geldiği Viranşehir'de çok heyecanlandığını ifade ederek şunları söyledi: "Umutsuz birisi değilim ama endişelerim var. Umut var ve yolumuza devam etmeliyiz. İki dilde, çok kültürlülükte bizim için bir ihtiyaçtır. Birbirimizi suçlamaktan yorulduk, ben yoruldum. İnsan olma paydasında buluşmak istiyorum. Önyargılarımızdan kurtulmak durumundayız. Bu proje bu nedenle önemli. Bize destek olun.”

.
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2008 Pazar 18:44:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?