4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

İkiz dediler tek bebek verdiler

(ÖZEL HABER) ŞANLIURFA'DA DOĞUM SKANDALI

Şanlıurfa'da 2 aydan beri iki hastanede doktorların verdiğini raporlar sonucunda ikiz çocuk bekleyen Demirkır ailesi, doğum sonrasında ikinci çocuğun kendilerine gösterilmediğini iddia etti. Baba İsmail Demirkır, "Ben savcılığa, doktorlar ve hastane hakkında suç durusunda bulundum. Çalmadığım kapı kalmadı. Maddi durumum yetersiz, gücüm-kuvvetim yok diye bana destek çıkan da olmadı" dedi.

10 yıldır evli olan İsmail ve Zahra Demirkır çiftinin ilk çocukları geçen yıl dünyaya geldi. Demirkır ailesi, Ayşe ismini verdikleri 1 yaşındaki kız çocuğuna ikiz kardeş gelecek olmanın mutluluğunu yaşadı. Gebelik testinde anne Zahra Demirkır'a doktorlar tarafından ikiz teşhisi konuldu. İki farklı hastanede farklı doktorlar tarafından konulan ikiz teşhisi ile daha da mutlu olan Demirkır ailesinin sevinci, doğum sonrası kucaklarına tek bebek verilmesiyle kısa sürdü.

Elinde iki rapor bulunduğunu söyleyen Baba Demirkır, iki raporda da ikiz teşhisi konulduğunu belirterek, "Doğum sonrası ikiz bebek beklerken, kucağımıza tek bebek verdiler. Şimdi ben çocuğumun dünyaya geldiğine mi sevineyim, dünyaya gelen kızımın kalbinin delik olduğuna mı yoksa çocuğumun ikizi kayıp ona mı üzüleyim bilemiyorum. Sevincimiz kursağımızda kaldı" dedi.

Bu durumun eşi ve kendisinin psikolojisini bozduğunu dile getiren Baba Demirkır, yetkililerin kendisine açıklama yapmaktan kaçındığını ileri sürdü. Bu durumu cinayet veya hırsızlık olarak değerlendiren baba Demirkır:"Eğer ikizlerden biri öldüyse bunu, yaşıyorsa yerini öğrenmek istiyorum. İkizlerime kavuşmak istiyorum" diye konuştu.

Tarım işçisi olarak kıt imkanlarla geçimini sağladığını ve bu durum nedeniyle işi-gücü bıraktığı kaydeden baba Demirkır, eşi Zahra Demirkır'ın taburcu edildiğini fakat yeni doğan kız çocuğunun kalbinin delik olması nedeniyle ameliyata alındığını ifade etti.

 

"YANLIŞ ANLAŞILMA OLMUŞ DEDİLER, ELİME TEK ÇOCUK VERDİLER"

Hastane yönetiminin bir açıklama yapmadığını fakat bir doktorun kendisine yanlış anlaşılma olmuş dediğini söyleyen baba Demirkır, "İki ay önce Kadın Doğumevi Hastanesi'ne gittik. O zamanda eşime ikiz gebelik teşhisi koydular. Yaklaşık 3 gün önce tekrar Doğumevine gittim eşimin bazı hastalıklarından dolayı bizi Harran Üniversitesi Tıp Fakültesine sevk ettiler. Fakültede de ikiz gebelik teşhisi konuldu. Daha sonra doğum gerçekleşti fakat sonra doktorlar bana 'yanlış bir anlaşılma olmuş' diyerek, kucağıma tek bebek verdiler. Elimde şuan iki hastane raporu var. Bir kız çocuğum dünyaya geldi, diğer çocuğumun ise kaybolduğunu düşünüyorum. İkinci çocuğumun bulunmasını istiyorum. Çünkü elimde doktor raporu var ve ben aylardır ikiz çocuk bekliyorum. 3-4 gündür perişan bir şekilde yaşıyoruz. Yetkililerden, devlet büyüklerimden ve bakanlıklardan yardım bekliyorum. Bu konunun araştırılmasını ve bana bir cevap verilmesini istiyorum" diye konuştu.

(ÖZEL HABER) ŞANLIURFA'DA DOĞUM SKANDALI
(ÖZEL HABER) ŞANLIURFA'DA DOĞUM SKANDALI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2010 Cuma 13:26:01
Güncelleme :2 Temmuz 2010 Cuma 13:57:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?