4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

İkizler için seferber oldular

İKİZ BEBEKLER İÇİN SEFERBER OLDULAR

Şanlıurfa'da 40 gün önce düşük yapan annenin dünyaya gelen ve küvezde yaşam mücadelesi veren ikiz bebekleri göz ameliyatı için ambulans helikopterle Kayseri'ye gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa'da ikamet eden Gökçe ailesinin 40 gün önce 7 aylık ikiz bebekleri dünyaya geldi. Erken doğum nedeniyle küveze alınan bebekler tedavileri için Şanlıurfa Doğum Hastanesi'nde tutuldu. Yaklaşık 40 gündür doktorların gözetimi altında tutulan ikiz bebeklerin gözlerinde problem olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine harekete geçen doktorlar Türkiye genelindeki göz hastaneleri ile irtibata geçti. En uygun ameliyatın Kayseri Araştırma Hastanesi'nde yapılacağını öğrenen doktorlar ikiz bebeklerin ulaşımı için Sağlık Bakanlığı ile irtibata geçti. Yapılan görüşmelerin ardından 1 gün içinde Diyarbakır'da bulunan Ambulans Helikopter ikiz bebekleri taşımak için görevlendirildi. Bugün öğle saatlerinde Diyarbakır'dan havalanın Ambulans Helikopter Şanlıurfa Araştırma ve Uygulama Hastanesi helikopter pistine gelerek ikiz olan Mehmet Zülküf ve Gülsüm'ü hazır bekletilen kara ambulansından aldı. Uzman doktorların gözetiminde helikoptere alınan ikiz bebekler Kayseri'ye götürülmek üzere havalandı.

Baba Medet Gökçe, kendilerine gösterilen ilgiden dolayı memnun olduğunu belirterek, "Çocuklarımızın sağlığı için doktorlar gerçekten bizimle çok ilgilendi. Gözlerinde rahatsız olduğu tahmin edilen çocuklarımız ameliyat için Kayseri'ye götürdüler. Bunuda Şanlıurfa'da pek alışkın olmadığımız bir şekilde yani Ambulans Helikopterle. Sağlık bakanlığının bu hizmetinden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. Daha önceleri hastalarımıza bu kadar ilgi gösterilmiyordu" dedi.

Öte yandan, anne 29 yaşından anne Şah'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2010 Cuma 17:41:03
Güncelleme :13 Ağustos 2010 Cuma 18:06:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?