5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

İlaç çetesine 'Dava' operasyonu

Şanlıurfa'da düzenlenen 'Deva' isimli operasyonda, 4 ilaç şebekesi üyesi göz altına alınırken, 1 adet otomobil, 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet şarjör, 4 adet cep telefonu ve 104 bin kutu muhtelif ilaç ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, yaptıkları istihbari bir çalışma ile liderliğini Gaziantep'te M.A. isimli şahsın yaptığı 6 kişilik ilaç şebekesinin; çalıntı ecza malzemelerini sattıkları, temin ettikleri sağlık karnelerine toplu şekilde ilaç yazdırdıkları, kendilerine yakın vatandaşlara tedavi masrafları yüksek olan kanser gibi hastalıklar için sahte rapor düzenlettirdikleri, bu şahıslar adına periyodik olarak ilaç yazdırdıkları ve bu ilaç kupürlerini kullanmak suretiyle haksız kazanç elde ettiklerine dair bilgiler elde ettiklerini belirledi. Harekete geçen ekipler, Şanlıurfa il merkezi, Siverek ve Gaziantep'te toplam 6 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. 'Deva' adı verilen operasyonda, H.A., F.K., C.S. ve M.İ.K. isimli 4 örgüt elemanı yakalanarak gözaltına alındı. Jandarma, şahısların evlerinde yaptığı aramalarda ise, suçta kullanıldığı tespit edilen 1 adet otomobil, 1 adet ruhsatsız tabanca ile 1 adet şarjör, 4 adet cep telefonu ve 104 bin kutu muhtelif ilaç ele geçirildi.

Gözaltına alınan şahısların yapılacak işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenilirken, örgüt lideri M.A. ile örgüt elemanlarından Ş.S.'nin yakalanması çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 18:34:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?