30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

İlginç rekor onun elinde

Şanlıurfalı mezarcı ustası Ali Kaya, Şanlıurfa’da mezar taşı yapmak rekorunu elinde bulunduruyor. Şanlıurfalı mezar taşı ustası Kaya’nın tek merak ettiği konu ise öldükten sonra kendisinin mezar taşını kimin yapacağı olması.

Şanlıurfa’da 25 yıldır mezar taşı ustası olduğunu belirten Ali Kaya, bir çok ustayı da yetiştirdiğini söyledi. Sadece kendi eliyle 10 bin mezar taşı yaptığını belirten Ali Kaya, "25 yıllık ustayım. Kendi elimle 10 binin üzerinde mezar taşı yaptım. Mezar taşları Şanlıurfa’nın tarihi taşlarıdır. Şanlıurfa dışında İstanbul ve Edirne gibi illere çok mezar taşı gönderdim. Mezar taşlarının tanesi 90 ile 700 YTL arasında değişiyor. 900 YTL olan mezar taşları dantel gibi işleniyor. Tamamı motiflerle dolu. Yani el emeği göz nuru. Merak ettiğim ben öldükten sonra mezar taşımı kim yapacak" dedi.

25 yıllık mesleğinde mezar taşlarına farklı farklı özlü sözler yazdığını da kaydeden Ali Kaya, "Mezar taşı siparişi verenler, ’bugün bana yarın sana’, ’Yarab geldim senin kapına günahımı affet’, ’dost istersen Allah yeter ibret istersen ölüm yeter’ sözlerini yazdırıyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2005 Çarşamba 12:37:57
Güncelleme :30 Mart 2005 Çarşamba 12:52:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?