5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

İlköğretim okullarına yardım eli

Koç Üniversitesi Unicef Topluluğu tarafından Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bulunan ilköğretim okullarındaki öğrencilere kırtasiye, kitap ve giysi yardımı yapıldı.

Viranşehir ilçesinde bulunan yoksul ve ihtiyaç sahibi öğrencilere yardımda bulunmak amacıyla hazırlanan 27 koli dolusu yardım paketi, Koç Unicef Kulübü'nün katkılarıyla öğrencilere dağıtıldı. Kenar mahalle okullarında okuyan ve maddi durumu iyi olmayan öğrencilere kitap, kırtasiye ve giysi yardımı yapan Koç Üniversitesi Unicef Topluluğu, öğrencilerin sorunlarıyla ilgilendi.

Koç Üniversitesi Unicef Kulübü'nden Ceren Gökoğlu, yapılan yardımlarla ilgili yaptığı açıklamada, Koç Üniversitesi Unicef Topluluğu'nun gönüllülüğü esas aldığını belirtti. Gökoğlu, "Henüz yeni kurulmamıza rağmen bayağı yol katedip yaklaşık bin 500 kilometre uzaklıktaki okullarımızda okuyan kardeşlerimize yardım ettik. Biz bu girişimin diğer sivil toplum örgütlerine de örnek teşkil edeceğine inanıyoruz. Bizimle irtibata geçen rehberlik öğretmeni Şule Özmen'e çok teşekkür ederiz. Koç Unicef olarak bu okullarda okuyan ve öğretmenlerimizin başarı durumuna göre belirlediği 10 öğrencimizi yaz tatilinde İstanbul'a davet edip bir hafta boyunca onlarla ilgileneceğiz" dedi.

Uluğbey İlköğretim Okulu'nda yapılan kitap dağıtımında Koç Unicef Üniversitesi Topluluğu'nun göstermiş olduğu duyarlılığa teşekkür eden öğretmenler, "Bu okuldaki çocuklardan, bizden başka kimselerin haberdar olmadığını düşünüyorduk. Ama bir grup üniversite öğrencisinin bireysel katkılarıyla oluşturduğu bu yardım paketleriyle toplumsal duyarlılığın halen kendini hissettirdiğini anladık. Bu duyarlılık bizi çok umutlandırdı" ifadelerini kullandı.

.
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2008 Perşembe 12:25:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?