8
Mayıs
2024
Çarşamba
ŞANLIURFA

İlköğretim okuluna kitap yardımı

Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Şanlıurfa merkeze bağlı Yenice Köyü Yenice İlköğretim Okulu'na kitap yardımında bulundu. 

Yenice İlköğretim Okulu idarecileri ve öğrencileri, yeni oluşturulan okul kütüphanesi için Şanlıurfa Belediyesi'nden yardım istedi. Bunun üzerine harekete geçen Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Şair Nabi Kütüphanesi ve bünyesindeki arşivden oluşturduğu kitap kolilerini Yenice Köyü'nde İlköğretim Okulu kütüphanesi idarecilerine teslim etti. 

Belediye Başkan Vekili M. Fevzi Yücetepe, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Necmi Karadağ, Yenice İlköğretim Okulu Müdürü Şakir Işık, kampanya kapsamında toplanan kitapları kütüphane raflarına birlikte dizdiler. 

Belediye Başkan Vekili Yücetepe, Yenice İlköğretim Okulu öğrencilerinin belediyeyi ziyaretleri sırasında kendilerinden okul kütüphanesi için destek istediklerini, belediye olarak bu isteğe imkanlar dahilinde cevap verdiklerini söyledi. 

Şanlıurfa Belediye Başkan Vekili Yücetepe, Şanlıurfa Belediyesi olarak ağırlık olarak alt yapıya büyük önem verdiklerini belirterek şöyle konuştu: "Bütçemizin büyük bir kısmı alt yapı çalışmalarına gidiyor. Ancak bu sosyal belediyecilik alanında çalışmadığımız anlamına gelmez. Kıt imkanlarla çalışmalarımızı aralıksız yürütüyoruz. Ulaşabildiğimiz yerlere ve kişilere sosyal alanda destek oluyoruz. Sosyal ve kültürel belediyecilik anlamında imkanlarımızı daha çok kullanmak için gayret sarf ediyoruz." 

Yenice İlköğretim Okulu Müdürü Şakir Işık ise, köylerinde kütüphane bulunmadığı için öğrencilerinin şehir merkezindeki kütüphanelerden faydalanmak zorunda kaldıklarını belirtti. Okul Müdürü Işık, öğrencilerinin kütüphane sıkıntısını ortadan kaldırmak için okul öğretmenleri olarak bir kütüphane oluşturmaya karar verdiklerini söyledi. Şakir Işık, Belediye Başkan Yardımcısı M. Fevzi Yücetepe ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Necmi Karadağ'ın yardım talebine olumlu cevap verdiğini, artık öğrencilerin kütüphane için şehir merkezine bağımlı kalmayacağını söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2006 Cuma 11:49:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?