5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

İlkokulda ağız ve diş taraması

Şanlıurfa Belediyesi Veterinerlik Müdürlüğü Sağlık İşleri Birimi, "Temizlik Kültürünü Yaygınlaştırma Projesi" kapsamında, Bağlarbaşı İlköğretim Okulu’nda, bin öğrenciye ücretsiz, ağız ve diş sağlığı taraması gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Başkan Yardımcısı M.Fevzi Yücetepe’nin de katıldığı ücretsiz sağlık taramasında öğrenciler, diş hekimi Dr. Murat Şahin, Dr. Bozan Yücel ve Ortodontist Dr. Yücel Özbaş tarafından muayene edildi.

Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, öğrencilerle bir süre sohbet ederek, ağız ve dış sağlığı konularında önemli hatırlatmalarda bulundu. Başkan Fakıbaba, "Bağlarbaşı İlköğretim Okulu’nda bin öğrenciye ücretsiz olarak ağız ve dış sağlığı taraması gerçekleştirdik. Temizlik Kültürünü Yaygınlaştırma Projesi kapsamında öğrencilere ağız ve diş sağlığının önemini, bakım ve korumasını içeren konularda eğitim verildi. Sağlıklı insan olmak için dişlerin sağlam olması gerekir. Bunun için ağız sağlığımıza çok önem vermeliyiz. Her aile çocuğuna diş fırçalama alışkanlığı kazandırmalıdır" dedi.

Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ve diğer katılımcılar tarafından sağlık taraması kapsamında öğrencilere diş macunu ve diş fırçası hediye edildi. Bağlarbaşı İlköğretim Okulu idarecileri ve öğrencileri tarafından çiçeklerle karşılanan Başkan Fakıbaba, okuldan öğrencilerin alkışları eşliğinde uğurlandı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2007 Çarşamba 10:38:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?