7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

İnci ailesinin dramı

Şanlıurfa'da Hayati Harrani Mahallesi'nde hayırseverlerin kiraladığı bir evde yaşayan İnci ailesinin 7 çocuğundan 3'ü yatalak hasta. Çıkardıkları yeşil kartla çocuklarını Ankara'da tedavi ettirmek isteyen aile yetkililerden yardım bekliyor. 

Şanlıurfa'ya bağlı Gümüşlü Köyü'nde yıllar önce amcasının kızı Zini ile evlenen Ömer İnci'nin 7 çocuğundan 3'ü yatalak hasta. İmkanları ölçüsünde çocuklarını tedavi ettirmeye çalışan aile bir sonuç alamayınca çocuklarına evde bakmaya başladı. Doktorların akraba evliliğinden kaynaklanan bir hastalıktan dolayı çocukların yatalak duruma geldiğini açıkladığı aile, kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor. Hasta olan 32 yaşındaki Hüseyin, 21 yaşındaki Mehmet Salih ile 15 yaşındaki Bedriye'ye anne Zini ile sağlıklı kardeşleri bakmaya çalışıyor. 

Baba Ömer İnci'nin ailenin geçimini sağlamak için köylere çalışmaya gittiği evde kardeşler sıkıntılı bir yaşam sürüyor. Şanlıurfa'nın Hayati Haranı Mahallesi'nde hayırseverler tarafından kirası karşılanan bir evde ikamet eden İnci ailesinin hali, yürek burkuyor. Çocuklarının her geçen gün gözlerinin önünde erimesini izlemenin acısını yaşayan anne Zini İnci, "Çocuklarımın tedavisi için hayırsever vatandaşların desteklerini bekliyoruz" dedi. 

Çocuklarının tedavileri için yeşilkart çıkardıklarını anlatan anne Zini İnci, "Çocuklarımızı Şanlıurfa'daki doktorlara gösterdik. Buradan bir sonuç alamadık. Tedavileri için Ankara'ya gitmek istiyoruz. Ancak onları bu halleriyle otobüsle götürmek çok zor. Eğer yetkililer bize Ankara'daki hastanelere gitmek üzere ambulans konusunda yardımcı olurlarsa çok mutlu oluruz" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2006 Salı 11:26:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?