5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

İngiltere büyükelçisi Şanlıurfa'da

Şanlıurfa'ya gelen İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Nick Baird, kentin tarihi açıdan çok büyük güzellikleri olduğunu söyledi.

Valiliği ziyaret eden Büyükelçi Nick Baird, Şanlıurfa Vali Vekili Yıldıray Malgaç ve Vali Yardımcısı Salih Gelgeç tarafından karşılandı.

Valilik şeref defterini imzalayan Büyükelçi Baird, Şanlıurfa'nın yağlı boya ile yapılmış olan resimleri hakkında Vali Vekili Yıldıray Malgaç'tan bilgi aldı.

Bir açıklama yapan Vali Vekili Yıldıray Malgaç, "Şanlıurfa diğer illere nazaran çok farklı bir özellik arz ediyor. Bugün buraya vakit ayırdınız ve eminim ki burada çok güzel vakit geçireceksiniz. Bölgenin karakteristik özelliğini burada görme şansını yakalayacaksınız. Biz de sizi Şanlıurfa'da ağırlamaktan çok memnun olacağız" dedi.

Türkiye'de özellikle Urfa ile İngiltere arasındaki ilişkilerin tarım, enerji ve turizm gibi üç temel alanının olduğunu vurgulayan İngiltere Büyükelçisi Nick Baird ise, Vali Vekili Malgaç'a teşekkür etti.

Kendilerinin kente ilk kez geldiklerini söyleyen Baird, "Aslına bakarsanız ben de eşim de buranın güzellikleri için buraya gelmeyi çok istedik. Ülkelerimiz arasında hem ekonomik anlamda hem eğitim alanında çok güzel işbirliği fırsatlarımızın olduğunu düşünüyoruz. Tarihi açıdan Urfa'nın çok büyük güzellikleri var, özellikle bunları görmek istedik. Eşim arkeoloji alanında çalıştığı için okuduğu üniversitede, Harran Ovası civarındaki arkeolojik kazıları görmeye çok hevesliydi. Burada yapılan kazılarda yerleşim yeri olarak bilinen merkezlerin en eskilerine rastlanıyor. Bunları görmek çok büyük keyif verecek. Şanlıurfa ile İngiltere'nin işbirliğini artırmak için ekonomik anlamda üç temel alanımız var diyebilirim. Bunlardan biri muhakkak ki tarım, özellikle de organik çiftçilik. Urfa'da yeni yeni başlanan ve gelişmekte olan bir alan olarak görüyorum. Zannediyorum ki İngiltere'deki firmalar Urfa'da organik çiftçiliği ya da çiftçilik ürünlerini ihraç etme konusunda son derece istekli olacaklardır. Yine bu bağlamda at yemiyle ilgilenen firmalar olduğunu biliyorum. Belki bunun üzerine gidilip, bu alanda bir işbirliği fırsatı olabilir. Ve muhakkak ki enerji; bildiğiniz gibi güneş enerjisi Urfa için yenilenebilir kaynaklardan bir tanesi ve dolayısıyla İngiltere'de bildiğiniz gibi teknolojik ilerlememiz son derece kayda değer seviyede, bayağı bir ilerdeyiz. Bu alanın iki ülke arasında ve özellikle şehirlerimiz arasında son derece başarılı bir işbirliğinin başlangıcı olacağını düşünüyorum. Üçüncü alan ise turizm.

Çünkü Urfa'nın ne kadar turizme elverişli olduğunu görmek için Urfa'ya gelmek zorundasınız. Gerçekten Urfa'daki bu güzelliklerin biraz daha pazarlanabilir, biraz daha reklamını yapılabilir ortak bir platform oluşturursak İngiltere'deki halkın, kamunun ilgisinin Urfa'ya yönlendirilmesini sağlayabiliriz diye düşünüyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 16:23:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?