5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

İnşaat sektörü durma noktasında

Türkiye'de yaşanan siyasi ve ekonomik istikrarsızlığa bölgede yaşanan kuraklık da eklenince, Siverek ilçesinde inşaat sektörü durma noktasına geldi.


Siverek ilçesinde yaklaşık 5 yıldır hızlı bir şekilde gelişen inşaat sektörü, bölgede yaşanan kuraklık ile beraber ülkede meydana gelen siyasi ve ekonomik istikrarsızlık neticesinde durma noktasına geldi.


İnşaat sahipleri, demir fiyatlarının ikiye katlanması neticesinde başlamış oldukları inşaatlarını yarıda bırakmak zorunda kaldı. İnşaatların yarıda kalması neticesinde inşaat sektöründe çalışanlar iş bulamaz hale geldi.


Şanlıurfa'da ve Siverek ilçesinde yaşanan krizi değerlendiren inşaatçı Mustafa Durmaz, "Türkiye'de üretilen demirin Çin'e ihraç edilmesinden dolayı demir fiyatları ikiye katlandı. İnşaat sahipleri demir alamadığından başlamış olduğumuz inşaatlar bile yarıda kaldı. Çoğu inşaat işçisi iş bulamadığından Şanlıurfa'yı terk edip, mevsimlik işçi olarak batı illerine gitti. Çok zor durumda kaldık, inşallah ülkemizdeki kriz bir an önce sona erir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2008 Cumartesi 11:40:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?