5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

İş adamları Halep seferine çıkıyor

URFALI İŞ ADAMLARI HALEP SEFERİNE ÇIKIYOR

Suriye ile vizenin kalkması sınır illerindeki esnaf ve ticaretle uğraşan iş adamlarına yaradı. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Suriye ile Türkiye arasında vizesiz geçişlerin başlamasının ardından peş peşe birkaç kez iş gezisi için Suriye'ye gitti.

Her seferinde ise çeşitli ticari bağlantılarla dönen Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'na bağlı üyeler Kasım ayının ilk günü Suriye'ye bir kez daha vizesiz sefere çıkıyor. Bu çerçevede ihracatı geliştirmek ve ticareti artırmak için Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, işadamlarıyla Suriye'nin Halep şehrine gitmek için bütün hazırlıklar tamamlandı. Yaklaşık 30 iş adamının katılacağı iş gezisi 1 Kasım 2009 Pazar günü başlayacak, 2 Kasım Pazartesi akşam saatlerinde tamamlanacak.

Pazar günü Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı önünde otobüslerle yola çıkacak Şanlıurfalı yaklaşık 30 iş adamının ilk durağı Suriye'nin Halep vilayeti olacak. Halep Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığının düzenleyeceği organizasyonla Şanlıurfalı işadamlarıyla Halepli iş adamları bir araya gelecek. Karşılıklı iş görüşmeleri ve ticaret görüşmelerinde bulunacak iş adamlarının çeşitli ticaret bağlantılarıyla dönmeleri bekleniyor.

İki günlük Suriye iş gezisinde Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eyüp Sabri Ertekin de hazır bulunacak. ŞUTSO Genel sekreteri M. Emin B aslan'nın da katılacağı Suriye iş gezisine Şanlıurfa'nın Akçakale sınır kapısından geçiş yapılarak başlanacak.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2009 Cumartesi 09:56:05
Güncelleme :31 Ekim 2009 Cumartesi 11:53:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?