4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

İş bulma çilesi

İŞ BULMA UMUDU İLE SAATLERCE SOĞUKTA BEKLEDİLER

Türkiye İş Kurumu Şanlıurfa İl Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi tarafından ortaklaşa açılan ve toplam 145 kişiye kurs verilecek proje için yaklaşık 2 bin kişi başvurdu. Kursa katılmak isteyen işsiz sayısının fazla olması sebebiyle Noter huzurunda kura çekilecek. Yüzlerce kişi soğuğa aldırış etmeden saatlerce bekledi.

Şanlıurfa'da Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) kapsamında kurs alacak 145 kişi için 2 bin kişi başvurdu. Mardin yolu üzerinde bulunan fidanlıkta toplanan kalabalık Noter huzurunda çekilecek kura sonucunu bekledi. Fidanlık önünde aşırı yoğunluk oluştu. Fidanlık binası önünde toplanan adaylar, şanslı 145 adaydan biri olabilmek için çaba harcadı. Geçmiş senelerde önce bu işte çalışanları öğrenci olanların müracaatlarının kabul edilmeyeceğinin adaylara duyurulmasının ardından gerekli şartları taşıyan

adaylar Noter huzurunda çekilen kurayla belirlendi.

İş Kur İl Müdürlüğü'nde görevli Şube Müdürü Sevda Boztepe, başvurunun beklenenin üzerinde oluşu nedeniyle adayları kurayla belirlediklerini söyledi. Boztepe, "Toplum Yararına Çalışma Projesi İŞ Kur ve İl Özel İdaresi tarafından organize ediliyor. Kurs için alınacak 145 kişi 6 aylık kursa tabi tutulacak. 145 kişiden 45'i Şehit Nusret Fidanlığında ağaçlandırma, 25 kişi restorasyon ve 75 kişi de Akçakale ilçesinde Ziyaeddin Akbulut fidanlığında 6 ay kurs görecek. 19 yaşından küçük ve okur-yazar olma

özelliği aranıyor" dedi.

Bu arada, yüzlerce kişi kura çekiminin yapılacağı yerde toplanırken, izdiham yaşanmaması için jandarma görev aldı. İş umudu için motosikletleri ile köylerden gelen vatandaşlar, "İş umudu için geldik. 6 ay çalıştıracaklar bizi. İş bulamadığımız için, işsizlikten dolayı bekliyoruz" dediler.

Öte yandan, Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında kursu başarı ile tamamlayacak olanlara iş imkanının sağlanacağı bildirildi. Kurslar boyunca da 145 kişiye belirlenen bir ücret ödeneceği öğrenildi.

İŞ BULMA UMUDU İLE SAATLERCE SOĞUKTA BEKLEDİLER
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2010 Cuma 13:21:02
Güncelleme :29 Ocak 2010 Cuma 22:54:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?