5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

İş-Kur kurslarına büyük ilgi

Şanlıurfa'da işsizliğin azaltılması, istihdamın artırılması için İş-Kur tarafından açılan kurslar büyük ilgi görüyor.

Şanlıurfa İş-Kur Müdürlüğü tarafından GAP Eylem Planı kapsamında işsizliğin azaltılması, istihdamın artırılması için Şanlıurfa il ve ilçelerde yeni kurslara açmaya devam ediyor.

Şanlıurfa İş-Kur'un düzenlediği kurslarla, işsiz vatandaşları meslek edindirme becerisini kazandırarak, işsizleri meslek sahibi yapıyor. Suruç ilçesinde giyim, halıcılık ve kuaför dallarında açılan 5 kurs için alınacak olan 140 kurslara yaklaşık 300 kişi başvurdu. Yaşları 16-40 arası değişen en az ilkokul mezunu kişilerin müracaat edebildiği kursa, ayrıca kursiyerlerden sigortasız olma şartı aranıyor. 6 ay devam edecek kursa katılan kursiyerler her iş günü için 15 TL yardım alacakları bildirildi.

Kurs için başvuruların yapıldığı Suruç Halk Eğitim Müdürlüğüne gelen kursiyerler, "Böyle bir kurs düzenlendiği için çok mutluyuz. Kursu düzenleyen kurumlara çok teşekkür ederiz" dediler.

Halk Eğitim Müdürü Müslüm Taşdemir, "Suruç Halk Eğitim Müdürü olarak, İş-Kur'la yaptığımız sözleşme gereği 140 kursiyeri kurslarıma kaydettik. Seçilen kursiyerleri fakir maddi durumu iyi olamayan ailelerden seçtik" dedi.

Bu arada, Şanlıurfa İş-Kur yetkilileri yaptıkları açıklamada, istihdama yönelik olarak, 2009 yılının ilk 6 ayı içersinde 30 adet kurs düzenlendiklerini, bu kurslarda 750 kişiye meslek edindirme eğitimleri verildiğini belirtti. Yetkililer, 2009 yılı ikinci 6 aylık periyod içersinde 24 kurs düzenleyeceklerini ve toplam 650 işsiz genç kurslarda eğitim göreceklerini söylediler. Şanlıurfa İş-Kur bütçesinde yaklaşık 4 milyon TL'ye yakın bütçelerinin bulunduğunu kaydeden yetkililer, bunu yapacakları projelerde harcayacaklarını bildirdiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 13:25:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatma yıldırım IP: 85.110.154.xxx Tarih : 13.07.2009 21:36:24

ev kızıyım ve ev hayatımdan çok sıkıldım benimde bir işimin olmasını çok istiyorum