5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

İş kursu başvuruları başladı

GAP Eylem Planı kapsamında Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında finanse edilen ve Şanlıurfa Valiliği koordinasyonunda MEKSA, ŞUTSO ve ŞESOB Eğitim Merkezleri tarafından yürütülen Mesleki Eğitim ve İstihdam Projesi kapsamında 120 işsiz gencin meslek sahibi olabileceği bildirildi.

Konu ile ilgili MEKSA Vakfı Şanlıurfa Şubesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Proje ile ilimizde meslek sahibi olmak isteyen gençlerin istihdam edilebilirliklerinin arttırılması ve işletmelerimizin ihtiyaç duyduğu vasıflı eleman taleplerinin karşılanması amacıyla işsiz gençlerimizin eğitimler yoluyla mesleki becerilerinin arttırılması sağlanacaktır. İşgücü piyasasının talep ettiği; Doğalgaz Tesisatçılığı, Yönetici Sekreterlik, Büro Elemanı, Asansör Bakım-Onarımcılığı, Tekstil Makineleri Bakım-Onarımcılığı, Bilgisayarlı Muhasebe kurslarından oluşan 6 farklı meslek dalında verilecek eğitimlere sosyal güvencesi olmayan tüm gençlerimiz başvurabileceklerdir" denildi.

18-35 yaş arası en az ilköğretim mezunu bay ve bayanlara yönelik olan eğitimlere müracaat etmek isteyen gençlerin MEKSA Vakfı'na başvurmaları gerektiği bildirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 20:16:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?