30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

İşadamının oğlundan 'polisten dayak yedim' iddiası

Şanlıurfa’da tokat yediği polis tarafından coplanan şahsın, Şanlıurfalı işadamı Ramazan Altıntaş’ın oğlu olduğu öğrenildi.

Fatih Altıntaş, "Benim anlayamadığım vatandaşlık görevimi yerine getirdim, polisten dayak yedim" diye konuştu. Öte yandan Ramazan Altıntaş, olayda adı geçen polisten davacı olacaklarını söylerken, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü, yayınlanan görüntülerden sonra dayak atan polis hakkında soruşturma başlattı.

Geçtiğimiz Pazar günü Şanlıurfa-Akçakale karayolunda Eyyübiye Karakolu polislerinden önce tokat yiyen, daha sonra coplanan Fatih Altıntaş, "Olay fabrikamızın yanında oldu. Harran Üniversitesi’ne ait Veteriner Hastanesi’nin kapısının bazı kişilerce zorlandığını gördüm. Ben de 155’i arayarak ihbarda bulundum. Polis gelinceye kadar şahısları tutmaya çalıştım. Zaman zaman aramızda tartışma oldu. Daha sonra polisler olay yerine geldi. Şahıslar polis aracına binerken bana küfretti. Polis de beni tanık olarak karakola götürmek istedi. Araca binerken, hırsızlık şüphesi ile gözaltına alınan şahıslar bana küfürler etmeye devam etti. Artık dayanamadım, ben de bir tokat attım. Daha sonra ismi ’Savaş’ olan polis, beni araçtan indirerek tokatlamaya başladı. Dayak olayı araç içerisinde de devam etti. Benim anlayamadığım suçluları polise ihbar ediyorum, beni aynı araca bindiriyorlar ve polisten dayak yiyorum. Polis hakkında Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundum" dedi.

Altıntaş Bulgur fabrikaları ve Altıntaş Petrol ürünlerinin bayiliğini yapan Şanlıurfalı işadamı Ramazan Altıntaş ise, olayda adı geçen polisten davacı olduklarını söyledi.

Öte yandan dayak olayını televizyonlardan izleyen Mazlum-Der ve İnsan Hakları Derneği ise, konuyla ilgili bir rapor hazırladı. Mazlum-Der Genel Başkan Yardımcısı avukat Şehmus Ülek, olayı televizyondan öğrendiğini anlatarak, "Polisin yapmış olduğu kötü muameleyi araştırmak için harekete geçtik. Mağdur şahıs zaten Mazlum-Der’e başvuruda bulundu. Biz de kendisini yönlendirdik. Hastaneden geçici raporu alındı ve savcılığa gerekli suç duyurusu yapıldı. Şu anda olayın takipçisiyiz. Yakında kamuoyuna bir açıklamada bulunacağız" şeklinde konuştu.
Fatih Altıntaş, Harran Üniversitesi’ne ait Veteriner Hastanesi karşısında bir polis tarafından önce tokatlanmış daha sonra coplanmıştı. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü, yayınlanan görüntülerden sonra dayak atan polis hakkında soruşturma başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2005 Salı 17:18:31
Güncelleme :30 Mart 2005 Çarşamba 14:38:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?