5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

İşadamlaından sağlık ocağı

Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan ile hayırsever işadamı Şükrü Seydan arasında Siverek ilçesinde yapılacak olan Hüseyin Akkaya Ergen Köyü Sağlık Ocağı yapımı ile ilgili olarak protokol imzalandı.

Valilik makamında gerçekleştirilen protokol törenine, Vali Yusuf Yavaşcan'ın yanı sıra, Siverek Kaymakamı Kemal Yıldız, İl Sağlık Müdürü Hasan Demir ve hayırsever işadamı Şükrü Seydan katıldı. Vali Yavaşcan, Siverek ilçesinde ilk kez bir hayırsever tarafından bir sağlık ocağı yapılması ile ilgili olarak protokol imzaladıklarını söyledi. Yavaşcan, "Bu ilk olması yönüyle özel önem verdik. Kısmet olursa Bucak Ergen köyünde 5 bin nüfusa hizmet verecek bir sağlık ocağı inşa edilecek. Bucak Ergen köyünün civarındaki bu 24 yerleşim birimi bu sağlık ocağından yararlanacak" dedi.

Vali Yusuf Yavaşcan, yapılacak olan sağlık ocağının arsasını bir vatandaşın bağışladığını, bu arsanın üzerinde Şükrü Seydan ve Kadir Akkaya'nın birlikte bir sağlık ocağı inşa edeceklerini söyledi. Şükrü Seydan'ın İstanbul'da ikamet eden değerli bir işadamı olduğunu bildiren Vali Yavaşcan, Seydan'ın babasının dostu olan Kadir Akkaya isimli başka bir işadamı ile birlikte bu inşaatı gerçekleştireceklerini söyleyerek, "Kısmet olursa sağlık ocağını 3 ay içerisinde bitireceklerini ifade ediyorlar. Muhtemelen 29 Ekim'e yetiştirmeyi düşünüyorlar. Bu ilk girişimin diğer Siverekli işadamlarına örnek olacağını umuyorum. Bu yönüyle de Şükrü Seydan'ı yürekten kutluyor ve hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 13:57:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?