5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

İşçilerin sözleşme sevinci

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki belediye işçilerinin uzun süredir bekledikleri sözleşmenin kendi lehlerinde sonuçlanması bayram havası yaşattı.

Belediye işçileri bu sevinçli haberi belediye önünde halay çekerek kutladılar. İşçiler bir taraftan halay çekerken, diğer taraftan da mutlu günün gerçekleşmesini, değişik pankartlarla kutladılar. İşçilerin açtıkları pankartlar arasında en ilginç olanı ise 'Artık Harranlı değiliz, sendikalıyız' şeklinde esprili olandı. Türk-İş Konfederasyonu'na bağlı Belediye-İş Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Adem Şıltak ile Akçakale Belediye Başkanı Ahmet Akay arasında yapılan bir protokol ile imzalanan sözleşme belediye önünde gerçekleştirildi.

İmzalanan protokol sonrasında bir açıklama yapan, Belediye-İş Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Adem Şıltak, sözleşmenin her iki tarafın iyi niyet girişimi sonucu ortak bir noktada çözüldüğünü kaydederek, "Örgütlenme işçi hakları noktasında temel bir haktır. Bu sözleşmenin iyi bir noktada sonuçlanmasında sendika ve belediye olarak herkes üzerine düşeni en iyi bir şekilde yapmıştır. Her iki taraf bu işe iyi niyetle yaklaşarak olumlu bir sonuç alınmasında çaba sarf etmiştir. Daha önce 510 YTL ücret alan işçilerimiz bundan böyle 820 YTL alacaklardır. Bu hesapta eski ücretleri yüzde altmış artmış oldu. İşçilerimize ve belediyemize hayırlı olsun" dedi.

Akçakale Belediye Başkanı Ahmet Akay ise imzalanan sözleşme sonrasında işçilerin belediyeye 190 bin YTL gibi bir yük getirdiğini ifade ederek, "İşçi kardeşlerimizin bundan sonra emeklerini helal etmek konusunda daha fazla hassas davranmalarını bekliyorum. Sendikal haklarına kavuşmaları onların en doğal haklarıdır. Civar belediyelerimizde 40-50 işçi çalışırken bizde 146 kişinin çalışması bayağı bir yük getirecektir. İşçi sayısının yüksek oluşu Akçakale gümrük kapısının açılmasıyla yakın alakalıdır. Ben tekrara hayırlı olsun diyorum" diye konuştu.

İmza sonrası katkılarından dolayı Belediye Başkanı Ahmet Akay'a sendika tarafından plaket verildi.

.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2008 Pazartesi 23:30:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?